2019-10-28 26 浏览
作为泰菜fans既我, 行过见到the one对面见到咁大只字写住Tom Yum Noodle, 又点会唔比佢吸引到目光呢? 行埋去睇下menu价钱都好相宜㖞, 可以一战!餐厅格局似小餐馆, 干净企理, 坐低店员针左两杯水, 一饮落去泰国阵回忆味出左黎, 原来佢地用左斑兰叶水, 所以有淡淡清香, 有心思另外枱上放左有泰国特色既布料, 墙上仲有笃笃, 大象等等既霓虹灯管, 为餐厅增添一点泰国风情。铁板蚝仔蛋 呢个铁板蚝仔蛋真系不得了! 上枱嘅时候仲滋滋声, 睇住佢滚下滚下咁, 而且成座山咁大份, 见到都开心! 切开咗之后入面系一d粗芽菜, 蚝仔蛋整得超级之香, 蛋香味好重好重, 而且蚝仔大粒又肥美, 唔同平时我哋食嘅蚝饼得细细粒蚝肉, 有相为证☺仲好多粒添! 每一啖都会食到蚝仔肉。而粗芽菜就十分爽脆, 可以点埋佢配嘅辣椒酱, 不过我就觉得就咁食个蚝仔蛋嘅蛋香同埋个蚝嘅味已经系好好食 十分之推介!! 不过要留意嘅系唔可以摆咁耐, 一定要趁热食 因为如果摆耐咗芽菜就会出水架啦。泰式辣捞沙甸鱼 呢个沙甸鱼系喺佢嘅special promotion餐牌, 系出面好似唔系好觉眼有呢一个菜食, 一见

铁板蚝仔蛋

泰式辣捞沙甸鱼
呢个沙甸鱼系喺佢嘅special promotion餐牌, 系出面好似唔系好觉眼有呢一个菜食, 一见到已经心心眼好想试
我谂佢嘅酱汁系自己秘制嘅, 酸酸辣辣上面有大量嘅葱蒜辣椒等等, 又香又惹味, 都系第一次食呢个味道嘅沙甸鱼, 好特别!

香叶辣肉碎煎蛋饭
肉碎炒得好香又唔会油淋淋, 而且肉碎嘅份量颇多, 足够劳晒全部嘅饭, 辣辣地好惹味, 捞饭一流

另外店员都好主动加水, 服务唔错又好食, 可以再战