2018-10-22
知道大吉由放题转左做居酒屋,梗系黎睇下佢有冇keep住水准啦!果然冇失望6点就黎到,太早仲未有好多客,座位好舒服阔落,影返张靓环境相先。到7点就开始慢慢多人!海胆高汤伴啫喱(朝鲜海胆)卖相好靓,有好靓既食用花点缀,几份海胆仲好似系水中浮住甘啫喱好清甜,出奇地同海胆好夹。海胆比起一般日本餐厅好食,唔会苦,仲带鲜甜,系靓货黎。入面仲有紫苏,海藻伴碟。软壳蟹牛油果卷软壳蟹炸好香脆,夹埋牛油果,蟹子食提升整体口感,冇甘干身,酱同豉油都唔洗点已经好好食。系饱肚之选!唔系夸张,但近年食过最好食既汁烧鱿鱼筒,冇烧㶶到,而且唔干身,难得有居酒屋整到甘正,我自己食左大半条两款时令刺身都系第一次食,餐厅职员好贴心,叫我地先食金目鲷。秋刀鱼好厚身,而且细心地切左细细片,一啖入口!经理仲比左2小碟豉油我地,因为其中一碟要落姜点黎食。金目鲷有少少火炙,好肥美,而且唔腥。最后仲有小甜品,柚子芝士蛋糕,好清新
海胆高汤伴啫喱(朝鲜海胆)
卖相好靓,有好靓既食用花点缀,几份海胆仲好似系水中浮住甘
啫喱好清甜,出奇地同海胆好夹。
海胆比起一般日本餐厅好食,唔会苦,仲带鲜甜,系靓货黎。
入面仲有紫苏,海藻伴碟。
软壳蟹牛油果卷
系饱肚之选!
秋刀鱼好厚身,而且细心地切左细细片,一啖入口!
经理仲比左2小碟豉油我地,因为其中一碟要落姜点黎食。
金目鲷有少少火炙,好肥美,而且唔腥。
最后仲有小甜品,柚子芝士蛋糕,好清新
题外话/补充资料:
而加居酒屋系11月30日前,于晚上6时后入座,仲会有6折优惠!劲抵呀!