星期日系澳门坐晏昼船返到尖沙咀,车多人多又肚饿,就系饥饿交迫之际,系我眼前终于闪过一间食肆,装修光猛干净,我哋即刻冲我哋二话不说即刻冲入去。店名叫掂挡车仔面,专卖车仔面,果然好多选择,其实主要分汤面,同捞面,选汤底或捞咩酱,选面底,当然要拣埋要咩𩠌。我见到meun后面有好多好精彩’小‘吃,当然不可能错过。车仔捞面(金菇肥牛冬菇)出前一丁 川辣酱$56佢既川辣其实唔系好辣,可以问佢再要。好惹味,超钟意,但出前一丁煮耐左,下次我会㨂其他面底。𩠌既份量,比起出面既舖多。正半边龙虾$88好大只,真系啖啖肉,弹牙好吃我地折尾又折头,一DD都唔放过。超抵吃,出面买未煮既有时都唔止88。泡椒鸡翼 $28超惊喜估佢唔到咁好吃,初初小小怕伏,点知超好味,小小麻小小酸小小辣,连骨都有味,好正,有人吃过更好吃的唔该话俾我知。仲叫左青瓜,也好吃。意犹未尽,我下次要挑战打包回家!

车仔捞面(金菇肥牛冬菇)出前一丁 川辣酱$56

半边龙虾$88

泡椒鸡翼 $28
泡椒鸡翼

仲叫左青瓜,也好吃。

意犹未尽,我下次要挑战打包回家!
泡椒鸡翼