为左好人老板同好好食嘅晚餐,我就献上第一次食评喇。老实讲,用心用靓料去做餐厅嘅人愈来愈少,希望岀一点点力,令呢啲餐厅唔系香港绝迹。是咁的,前晚六个朋友食饭,又唔想食日本野个啲咁普通,我又记得呢到附近有间越南野就订枱喇,原来转左间新嘅,咁就照试!点知就一试难忘。个日我地就点左,两个2人餐,其实份量都几多。第一个令我惊喜就系个唔肥嘅猪肉煲,首先啲汁劲香,啲肥猪好似有几层脂肪但一啲都唔油㖞。第二个就系个生牛肉汤面,我依家先知啲牛肉就半生熟咁食。一个字,好嫩!啲牛唔洗用牙咬!后来,老板过黎搭嗲,放左条草落去食,搞到个汤又几香㖞。第三个,滴滴咖啡!老实讲,本身唔想夜晚饮咖啡,但老板又诚意推荐,就试下喇,点知又几过引。首先佢个特别嘅漏斗慢慢滴啲咖啡岀黎,再混埋啲媡奶,老板迫我地闻下,系一阵淡淡嘅香味,然后一定要加冰饮!超滑!平时咖啡热先好饮,呢只又奇怪㖞,愈冻愈好饮。第四,手指公咁厚猪颈肉串烧。一个餐得两串,本身以为唔够要再加多几串食(其实都要40蚊串),一上菜就哗哗声,原来佢吉左块扒仔岀黎,一旧肉分四旧食都仲得。仲烧到外脆肉软。期间,我地已经听哂老板话喇,老板话有私人推,餐牌冇,问我地食唔食。咁

个日我地就点左,两个2人餐,其实份量都几多。

一啲都唔肥嘅猪肉煲

生牛肉汤面,嫩!
老板条草!放汤面几香!

滴滴咖啡,必试!
滴滴咖啡

手指公咁厚(扒)串烧
坚系手指公咁厚嘅猪颈肉

期间,我地已经听哂老板话喇,老板话有私人推,餐牌冇,问我地食唔食。咁就再叫左个大虾同贵价生牛肉。由于餐牌冇就净系俾相,自己问老板有冇得试喇。(个蒜好香但又唔系个只劲浓嘅味,我地最后净啪啲蒜)
要岀秘技㩒岀黎嘅大虾
秘技靓嘅生牛肉,餐牌冇
酸梅梳打

环境就好细,几张枱咁。但野食就加哂分!温馨提示,如果老板话只辣椒系甜嘅,唔好信呀。辣到傻,好彩有俾媡奶我解辣咋。
中左老板辣椒计的解辣炼奶

6个人食,埋单约160(因为叫左碟贵牛同虾,其实两个二人餐就够够地),可接受嘅晚餐价,但质素绝对超越呢个价钱,老板嘅服务费都唔止。再食机会200%,支持下小店喇!
一啲都唔肥嘅猪肉煲
生牛肉汤面,嫩!
老板条草!放汤面几香!
滴滴咖啡,必试!
滴滴咖啡
手指公咁厚(扒)串烧