2021-09-22
多数去葵广都系去扫街,但今日真系太热想正正经经坐低咁食返餐,误打误撞嚟到呢间细细的舖头食米线。💚 百味鲜茄鱼淮山面天气咁热真系饭都食唔落,最啱食啲酸酸甜甜嘅嘢,呢个米线一上枱已经闻到浸酸酸甜甜嘅味道,非常开胃。碗米线真系劲足料,鱼柳多到铺哂成个面(其实只碗系好大),虽然应该系急冻鱼柳,但系食落一啲雪味都冇,好滑而且冇骨,识落真系啖啖肉。蕃茄都一样咁多,个汤饮落都好浓味,而且有少少嘅厚度,食得出真系用蕃茄熬制出嚟。淮山面喺一般嘅面店比较少见,原本以为会系偏淋,点知系好有咬口,完全系我钟意嘅texture,而且都几挂汁,同个番茄汤好夹。💚 麻辣牛魔王油面辣度由微辣到特辣,今次只系拣咗微辣过吓口瘾,个辣度真系超级微,一般食得辣嘅人可以由小辣开始拣起。呢碗同样都系好足料,有牛腩、牛筋同牛肚,每样都有4-5嚿,净系食𩠌都饱🤣。牛腩偏瘦但系又唔会好硬,同牛筋一样都炆得好入味,而牛肚都系炆得好淋好入味,仲有少少花生、酸菜、炸酱话调味,令到汤底嘅味道更丰富。💚上汤娃娃菜估唔到个菜会咁大碗,唔油腻,味道偏淡,啱晒浸落去碗面到一齐食。💚 樽仔奶茶茶底嘅味好出,同奶嘅比例唔错,而且好滑,甜度都正常,喺米线店
💚 百味鲜茄鱼淮山面
💚 麻辣牛魔王油面
💚上汤娃娃菜
💚 樽仔奶茶
茶底嘅味好出,同奶嘅比例唔错,而且好滑,甜度都正常,喺米线店饮到咁嘅奶茶绝对系有惊喜。
味道: 🌕🌕🌕🌕🌘
服务: 🌕🌕🌕🌕🌑