2023-02-12
曾经系香港食过马拉菜,但体验麻麻,今次食完呢间先至知原来马拉菜系可以咁好食,以后都只会嚟呢间,位置虽然喺大角咀,但喺太子行过嚟只系十几分钟,我觉得都唔远,为咗食好西,边度我都去😍😍✨椰香南洋烧面包+$4转鲜牛油🍞咖央多士食得多,烧面包第一次试,非常酥脆,而且有焦糖香味,搭配著甜甜的咖央酱和冰冻的牛油块一起咬下,冰火与咸甜交织出的和谐又冲突的味蕾体验,让人咬下每一口,嘴角都会漾出来自内心的微笑。强烈建议加$4转鲜牛油,非常邪恶😏😏但真系好食到返唔到转头🤤🤤✨娘惹喇沙🍜汤底非常浓郁鲜甜,份量十足,有大虾蚬、豆卜同鱼片,面底拣左渗渗,筷子一捞,半面半米,口感丰富✨怡保芽菜鸡+黄姜饭🐓🍚好嫩滑似走地鸡质地,好耐冇食过咁滑嘅鸡,仲有又肥又短嘅芽菜好清甜,配埋金黄色嘅姜黄饭真系要清碟✨马来沙嗲串烧猪牛鸡三款肉都用左不同香料腌制,必须点埋沙嗲酱一齐食,非常惹味✨秘酱炒通菜镬气十足,一上枱已经闻到好香✨马来西亚拉茶☕️茶味浓厚,又滑又香✨美禄恐龙🦖面层满满嘅美禄粉,味道浓郁总结:装修充满怀旧复古气息,座位宽敞唔局促,食物水准高,价钱抵食
✨椰香南洋烧面包+$4转鲜牛油🍞
✨娘惹喇沙🍜
✨怡保芽菜鸡+黄姜饭🐓🍚
✨马来沙嗲串烧猪牛鸡
三款肉都用左不同香料腌制,必须点埋沙嗲酱一齐食,非常惹味
✨秘酱炒通菜
镬气十足,一上枱已经闻到好香
✨马来西亚拉茶☕️
茶味浓厚,又滑又香
✨美禄恐龙🦖
面层满满嘅美禄粉,味道浓郁