逸东酒店一向系一间好创新嘅酒店,最近发现佢入面竟然有一个foodcourt,入面有唔同类型餐厅,而且价钱都affordable,就成为咗我最近嘅饭堂😳今次试咗SUPERDON Express,主打日式丼饭,有好多选择。冻食(刺身丼)、热食(烧肉丼、寿喜烧)都有,而且仲有好多日式小食添😍我地嗌咗两个套餐,套餐会有前菜同味噌汤,另外加$12拣咗个日式饺子做小食。重点推介😺👍温泉蛋牛油果吞拿鱼腩蓉丼鱼生丼我最爱就系吞拿鱼腩蓉,所以一见到呢个咁特别嘅配搭就决定食佢。吞拿鱼蓉同牛油果出奇地夹,牛油果为整个丼饭增加咗口感。吞拿鱼蓉新鲜,加埋流心温泉蛋捞饭一流。👍西京烧比目鱼丼西京烧比目鱼偏咸,送饭一流,店家都配咗蛋黄酱去食比目鱼。丼饭配上咗沙律菜同腌萝卜,平衡烧鱼嘅油腻感,食落好满足。📍 スーパー丼 Express |佐敦弥敦道380号香港逸东酒店Eaton Food Hall LG楼1号舖

重点推介😺

👍温泉蛋牛油果吞拿鱼腩蓉丼