RUE DU LIBAN

新一年就梗系要去庆祝开心下啦😊 同老公去咗充满异国情调嘅黎巴嫩餐厅,充满梦幻花花🌸🌺🌼好似去咗黎巴嫩花园💕店员好热心介绍餐单,原来主厨有40年嘅厨师经验,餐厅仲会有不定时会嘅肚皮舞表演💃Grilled Octopus炸八爪鱼脚,八爪鱼火喉刚好软糯弹牙✨配墨鱼酱汁更突显鲜甜,仲有呢灸烧嘅味道🥰 配鹰嘴及菜点一齐食,口感更加丰富🥰 Moutabal由烟熏茄子蓉配芝麻酱&橄榄油制作而成,仲有蕃茄粒、红石榴等等嘅配菜~用脆片及烤嘅饼沾黎食,酸酸地,口感绵滑好醒胃🥰 有惊喜嘅一道前菜,感觉个茄子蓉真系比得上肉酱咁好食😚Lebanese Style Chicken Roll呢款系黎巴嫩特色嘅鸡肉卷~用鸡肉包住黎巴嫩饭,吸咗鸡汁特别香,感觉味道好丰富又好夹🥰配菜有蕃茄洋葱蓉及西兰花,酸甜嘅组合令人食到停唔到口🤩Arabic Mint Tea去花园就梗系要饮杯茶🥰薄荷叶嘅花茶,成套茶具真系好豪华😚

Grilled Octopus
Moutabal
Lebanese Style Chicken Roll
Arabic Mint Tea
去花园就梗系要饮杯茶🥰薄荷叶嘅花茶,成套茶具真系好豪华😚