2024-08-26 957 浏览
下昼1点开卖。出名、排长龙先食到嘅糯米糍,果然完全冇失望,超惊艳!可能系全港最好食嘅糯米糍!个皮超软熟,咬落好弹牙。佢虽然唔算薄皮,但个皮系好好食、唔甜,同个馅嘅比例系相符,因为佢个馅非常丰富、毫不吝啬,所以个皮相对厚番少少,就可以平衡返个甜度同腻感。全部味道嘅馅都有夹杂砂糖,咬落脆脆的,丰富口感。个人觉得佢厉害之处,系啲沙糖竟然唔会溶!摆咗超过12个小时先食都可以咁好食!啲砂糖完全冇溶,个皮依然保持干爽、软熟、弹牙真心大癫!试过好多糯米糍会出水,个皮都烂晒。。。一系就一咬啲皮太黏,浆住喺个嘴度。。。所以呢间真系My Best Mochi by Far!!!够胆讲全部馅都好好味,真系睇你个人钟意咩味多啲。// 开心果 $12近期开心果甜品系必食,甜度同Nuts香拿捏得非常好!// 榛子 $12一开始以为系Nutella酱,点知切开同花生劲似,以为会失望,但竟然食落真系超香浓榛子味!!!// 芝麻 $6// 花生 $6最基本嘅芝麻花生馅,正常发挥地好食!唔系讲笑,认真下次会买两打走!三餐食唔厌!终于明点解前后啲人都系每只味10件、10件咁买

真心大癫!
所以呢间真系My Best Mochi by Far!!!

够胆讲全部馅都好好味,真系睇你个人钟意咩味多啲。

// 开心果 $12
近期开心果甜品系必食,甜度同Nuts香拿捏得非常好!

// 榛子 $12

// 芝麻 $6
// 花生 $6
最基本嘅芝麻花生馅,正常发挥地好食!

开心果

唔系讲笑,认真下次会买两打走!三餐食唔厌!
终于明点解前后啲人都系每只味10件、10件咁买
2024-08-21
45 分钟 (外卖自取)
开心果
  • 芝麻糯米糍