2016-09-08
「烧鸡翼!我自细中意食!」依排几日狂食鸡肉🙈🙈已经连续食左三日鸡肉类既食品不过我地唔好比佢停😏依间日式料理店位于尖沙咀,主打系日式串烧同特色鸡尾酒!不过因为朋友末到齐🙈所以就叫左啲餐前小食,估唔到又做得断几有水准㖞😛烧博多明太子-58$明太子烧得咸香!配住青瓜一齐食,中和反既佢咸味,唔错博多一口烧饺子-42$依个饺子煎得非常好,皮够薄,底部煎得香脆,食完一只又会想再追住食🙈鲜蚝杯拼盘 – 产地来自兵库县-250$有六小杯,分别有唔同既味道,有香辣蕃茄、岩盐柠檬、柚子味噌、柚子胡椒、山薯芥末同日式酱菜,有我食左当中既柚子胡椒,第一啖系好强烈既胡椒味,之后有淡淡既柚子香,生蚝既鲜味带到出来,可惜得一杯😞海胆威化最中寿司-48$来到一定要试下餐厅介绍我哋嘅招牌菜,系威化盒入面放满左海胆,咬落去系幸福既感觉呢😍食完前菜!当然就进入我地既重头戏!串烧!🍢🍢牛舌串-38$为大家打头炮嘅就系烧牛舌,牛舌切得够厚,外层烧得够香,入面都保持嫩滑,加小许既盐作调味,简单,但超级好味!和牛寿喜烧串(跟蛋黄)-65$依个和牛串有惊喜!外层既酱汁香甜,配合牛肉包住既金菇有相辅相成效果!另外一旧系包住丁字面麸,上
依排几日狂食鸡肉🙈🙈已经连续食左三日鸡肉类既食品 不过我地唔好比佢停😏依间日式料理店位于尖沙咀,主打系日式串烧同特色鸡尾酒!
烧博多明太子-58$ 明太子烧得咸香!配住青瓜一齐食,中和反既佢咸味,唔错
博多一口烧饺子-42$ 依个饺子煎得非常好,皮够薄,底部煎得香脆,食完一只又会想再追住食🙈
鲜蚝杯拼盘 – 产地来自兵库县-250$ 有六小杯,分别有唔同既味道,
海胆威化最中寿司-48$ 来到一定要试下餐厅介绍我哋嘅招牌菜,系威化盒入面放满左海胆,咬落去系幸福既感觉呢😍
食完前菜!当然就进入我地既重头戏!串烧!🍢🍢
牛舌串-38$ 为大家打头炮嘅就系烧牛舌,牛舌切得够厚,外层烧得够香,入面都保持嫩滑,加小许既盐作调味,简单,但超级好味!
和牛寿喜烧串(跟蛋黄)-65$ 依个和牛串有惊喜!外层既酱汁香甜,配合牛肉包住既金菇有相辅相成效果!
另外一旧系包住丁字面麸,上网一查证后,原来是一种豆制品,味道很特别,口感有点像豆腐,但有一点奶味,有兴趣嘅朋友可以试吓!
德岛产阿波尾烧鸡翼-27$ 阿波尾鸡比一般鸡翼足足大只一倍有多😯鸡翼要烧得好,真系好睇 厨师既功力! 鸡皮烧得够干身,落上手时候唔会有油,赞!
盐既份量都控制得唔错,足够带出鸡肉本身既味道,赞!
依只鸡翼系我「烧鸡翼排行榜」中应该都有头三位😏下次一定会再食过😛😛
白烧鳗鱼-55$ 紧系唔少得有烧鳗鱼啦!一样外层烧得香脆,肉质仍然保持水分,
比较可惜嘅系没酱汁,不过你可以用和牛串的酱汁配合一起吃,出奇地配合呢!
士多啤梨刨冰-38$ 最后当然要有一个 甜品做总结啦!食完咁多热辣辣又热气嘅嘢,
当然要食返个剉冰啦!甜甜酸酸嘅士多啤梨酱配上刨冰,真系个完美嘅落幕啊!