斗滚价钱💲: $268+1 (mon to fri)好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.2/5(干净但好迫)性价比🥢: 5/5!回头率😚: 4/5-呢间应该大家都唔陌生🤣 由任食鸡煲、蒸海鲜、炖汤、打边炉去到甜品,食完真系揽住个肚走!前几日仲见到林宥嘉演唱会庆功宴都拣左呢到🤭 当日book左第二轮大概八点半,未到时间,门口已经有一大堆人系到等,超级墟冚。上次我几日前book,都几full,只能坐到近门口的位置,但好彩店员都几nice,唔会好似冷落你咁。-✅✅鸡煲。一向好少食鸡煲,估唔到呢个几啱个人口味!佢地上枱后需要自己炒3次,每次都张D材料兜兜佢,等所有野可以入味D!叫左小辣的鸡煲香而不辣,小小花椒八角的味道好出,仲有好多干葱、洋葱,糖芹等,一揭开盖已经闻到阵香味🤩 鸡件的肉唔会太滑就在所难免,不过都唔会好鞋😋 鸡肉入到味!我仲自己系出面配料佢拎左啲蜂巢豆腐、莴笋、莲藕、加落去🤭 索晒啲味好正!我地一共食左3煲😳-✅蒸海鲜。原本最期待呢个,但可能我地3个人,望落无咁澎拜🥺分别有蛏子、海虾、鲍鱼、花甲同扇贝。所有份量都系按人头比。全部海鲜都新鲜既,但虾就比较细只。佢同
斗滚
价钱💲: $268+1 (mon to fri)
好味程度😋: 4/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.2/5(干净但好迫)
性价比🥢: 5/5!
回头率😚: 4/5

✅蒸海鲜。原本最期待呢个,但可能我地3个人,望落无咁澎拜🥺分别有蛏子、海虾、鲍鱼、花甲同扇贝。所有份量都系按人头比。全部海鲜都新鲜既,但虾就比较细只。佢同鲍鱼都弹牙。最鲜甜系扇贝,仲有啲蒜蓉粉丝一齐蒸系精华😝蛏子正常size,肉质OK,味道就唔算特别鲜。反而几钟意中间d乌冬,有蒜有辣椒咁蒸,加d豉油好好味😬

✅✅炖汤。用圆肉、杞子、红萝卜炖乌鸡,汤头饮落好清甜,感觉无咩味精🥰 乌鸡比平时的鸡饮落会无咁肥腻!有屋企煲的感觉,食完d重味的野饮觉得好舒服,饮左几碗😆

✅打边炉。基本上无咩特别食过d咩食材😂但like 社交平台可以任食的牛颈脊质素非常好!一d都唔肥,但食落去肉质都好软腍,肉味尚算浓郁🤓只要轻轻渌渌就得!牛肉唔系好厚,好易食多块。出面配料区都有其他配料可以拎,例如菜、鱿鱼、豆腐等等,都系一般野,不过牛肉质素系好好!

甜品。当日的甜品系椰汁雪燕!糖水质地比较水水的,但几滑。椰汁味道都香浓😌

其实去到饮汤个part已经好饱,硬住头皮食埋落去!但又无可否应整体真系唔错,如果人多个盘海鲜真系好震撼。同埋呢个几钱食咁多样野,系OK既😎