2024-12-08 372 浏览
🌟 最近去咗一间高级日式铁板烧餐厅,呢度可以望住维港海景,感觉真系无敌。坐喺吧枱睇住厨师现场烹调,菜式香气扑鼻,实在系一场视觉同味觉嘅盛宴。*季节前菜:柠檬海蜇*:海蜇脆爽,配上柠檬嘅清香,味道清新*南非鲍鱼,配明太子酱*:鲍鱼鲜嫩多汁,明太子酱嘅咸香味道浓郁,两者结合,口感丰富加钱配咗个刺身另外仲有一个香煎鹅肝*季节刺身3款:真鲷,深海池鱼,太刀鱼*:刺身鲜甜,鱼肉细腻,口感滑溜,非常新鲜。*香煎鹅肝伴葡萄黑醋*:鹅肝外层香脆,内里嫩滑多汁,配上葡萄黑醋嘅酸甜味道,口感丰富*美国顶级牛肉*:牛肉烧得刚刚好,外层焦香,内里嫩滑多汁,肉香四溢,口感细腻*鹿儿岛樱花虾炒饭*:炒饭香气四溢,樱花虾鲜甜,米饭粒粒分明,每一口都系享受。*味噌汤*:汤底浓郁,豆腐鲜嫩,海藻清香,味道非常鲜美。*炒什菜配日式XO酱*:什菜鲜嫩,XO酱嘅香气浓郁,味道咸香*甜品:绿茶布丁*:布丁细腻滑溜,绿茶嘅清香同甜味完美结合,口感丰富,甜而不腻。

*季节前菜:柠檬海蜇*:海蜇脆爽,配上柠檬嘅清香,味道清新

加钱配咗个刺身另外仲有一个香煎鹅肝

*味噌汤*:汤底浓郁,豆腐鲜嫩,海藻清香,味道非常鲜美。