2018-11-30 52 浏览
之前已经讲过,居酒屋系一个伟大嘅存在。今日陪妈咪黎到铜锣湾shopping,行街前梗要医下肚先!黎左登龙街嘅风流居酒屋,发现lunch set抵得黎,质素仲物超所值,所以一定要打篇食评介绍下。我毫不犹豫地叫左寿司定食12件,上到枱果然没令我失望!😍12只寿司款款不同,除左指定嘅海胆军舰、虾同拖罗寿司外,其余都系超新鲜时令货,冇因为lunch set平啲而比hea货!好开心☺️☺️先食海胆同三文鱼籽军舰。想赞块紫菜好脆身,而寿司馅就好新鲜,每啖海胆都系鲜甜,而三文鱼籽就爆哂汁咁,系味觉一大享受!另外估唔到食set都有甘目鲷同拖罗,食落油脂丰腴,口感丰富,超值!妈咪唔想食寿司,所以叫左个豚肉生姜烧。豚肉份量好多,整得好惹味。虽然只温泉蛋冇流心效果,但食落蛋味香浓,捞埋啲豚肉亦令口感更富层次。跟餐仲有个细叉烧拉面同小食,3样野只系$120,妈咪都系咁话好抵😂

我毫不犹豫地叫左寿司定食12件,上到枱果然没令我失望!😍