2019-03-09 75 浏览
今次同朋友豪一次,系大坑有间食omakase 好出色既餐厅,虽然落住毛毛雨都冇阻我地食野既雅兴!餐厅装修都好日式化!我同朋友安排左坐系师傅面前既台度坐,一边睇住师傅整d 好美味近鲜既日式料理!🥰😋我地叫左《彩:$1280/位》由师傅发办包括有以下美食:北海道大生蚝:有半只手掌咁大只,肉身好丰厚,加埋柠檬🍋汁更鲜味!鱿鱼🦑+鱼🐟肝威化饼:第一次食,富有新鲜感,鱿鱼+鱼肝威化饼夹住食更松化,又有益!左口鱼/左口鱼裙边:好鲜味,左口鱼鱼身半透明状态,点埋酸醋汁更有鲜味!深海池鱼:肉身很滑,一d都唔会有腥味!北海道毛蟹柚子啫喱:毛蟹蟹肉很腍身,而个柚子啫喱抢左蟹既鲜味中拖罗鱼子酱:超鲜味,拖罗鱼入口即溶既感觉,加埋鱼子酱系面oishi!烧拖罗手卷: 另一种食法,拖罗肉配紫菜食都很脆口!带子寿司:带子内都很厚身,好爽滑既口感!竹签鱼寿司:师傅用喷枪喷一喷,烧一烧个面,令鱼身更脆滑。左口鱼寿司:鱼肉真系好棉滑,入口好快溶化牡丹虾:虾肉身很厚身,肉质鲜美!爆酱蟹籽寿司:超大粒蟹籽,食落口卜卜声!又唔会太腥,正!中拖罗手卷:碎拖罗肉配埋葱花,真系无得顶!热鲜味鱼汤:有很多菇菌在汤内,有一片滑嘟嘟既鱼肉
我地叫左《彩:$1280/位》由师傅发办包括有以下美食:

深海池鱼:肉身很滑,一d都唔会有腥味!
烧拖罗手卷: 另一种食法,拖罗肉配紫菜食都很脆口!
带子寿司:带子内都很厚身,好爽滑既口感!
竹签鱼寿司:师傅用喷枪喷一喷,烧一烧个面,令鱼身更脆滑。
左口鱼寿司:鱼肉真系好棉滑,入口好快溶化
牡丹虾:虾肉身很厚身,肉质鲜美!
爆酱蟹籽寿司:超大粒蟹籽,食落口卜卜声!又唔会太腥,正!
中拖罗手卷:碎拖罗肉配埋葱花,真系无得顶!
热鲜味鱼汤:有很多菇菌在汤内,有一片滑嘟嘟既鱼肉,鱼汤超鲜甜,真系想再encall !
绿茶🍵金箔雪糕🍦+ 炖蛋布丁:绿茶味道很浓厚,仲有红豆黑豆金箔舖系面,再配埋个炖蛋布丁🍮唔太甜,味道很有蛋味!整体黎讲系超满意,店员很落力及细心不停帮我地摆好用具位置要黎打卡同倒热茶饮,而食物更加超高水准!赞!😋😋😋