2020-08-28
男友唔知点解无啦啦话带我去食餐好🤔 (可能佢做错事😂) 唔理啦!有得食好野我当然唔会拒绝😎结果佢带左我黎呢间酒店既美式餐厅食lunch~我哋叫咗份三文鱼籽牛油果蟹肉多士,慢煮柚子加拿大猪鞍配薯条伴碟,tropical island mocktail and Maker's Mark Whisky三文鱼籽牛油果蟹肉多士既多士底非常薄脆👍 啲蟹肉仲多过牛油果,非常慷慨😂 食落有啲似白汁,大小同份量非常适合做小食/开胃菜👍跟住轮到今日嘅主角慢煮柚子加拿大猪鞍出场🎊 由落单计起大约等左半个钟,不过好值得,因为真系好好食!!😋 就连伴碟都不得了!😮😮啲瓜唔会太生,但仍然保持非常爽脆既口感👍芦笋新鲜无渣,简单调味已经非常好食🤤薯仔里面够淋,外皮煎焗得好香脆,面头洒左啲类似七味粉既调味更加特别薯条超级脆但系零油腻感!!应该有炸超过一次迫返啲油出黎👍👍猪鞍一咬落去就食到好香嘅柚子味,一啲都唔韧👍 就连侧边既肥肉都系好焦香同唔韧,平时我唔会食肥膏,但今次试左几旧肥肉都觉得好好食😱 可能因为啲柚子汁够清新可以解腻😋😋tropical island mocktail一饮落去有淡淡既柠檬酸味,配埋底下嘅芒果浆
唔理啦!有得食好野我当然唔会拒绝😎
结果佢带左我黎呢间酒店既美式餐厅食lunch~
三文鱼籽蟹肉牛油果多士
慢煮柚子加拿大有骨猪鞍
啲瓜唔会太生,但仍然保持非常爽脆既口感👍
薯条
薯条超级脆但系零油腻感!!应该有炸超过一次迫返啲油出黎👍👍
柚子猪鞍
tropical island mocktail
tropical island mocktail一饮落去有淡淡既柠檬酸味,配埋底下嘅芒果浆一齐饮就变成酸酸甜甜,同个sprite底好夹👍 (值得一赞嘅系酒店向塑胶say no而改用不锈钢饮管,非常环保👏🏻)
店员服务非常有礼同殷勤,食物水准极高!!绝对可以媲美五星级甚至六星级酒店👏🏻👏🏻 下次仲想再黎试下🍔😋