2019-08-14 120 浏览
系天后有间超正西餐私房菜,要预先订位,但真系好值得黎食👍🏻系我食过最好食既西餐🤩不过要留意门口招牌唔系写anytime catering,唔好行过龙厨师发板,睇住厨师认真制作,每一个course食落都觉得有惊艳既感觉,真系好enjoy每一个course🥰我地今晚食既有5个course既晚餐头盘系意大利蕃茄Pareto cheese配梅子玫瑰酒汁,第一次食唔同颜色既蕃茄,好fresh,连同pareto cheese简直perfect!!呢只cheese唔会太重味,好易入口。接住系蟹肉西兰花汤,好饮到大家都饮得非常干净,一啖都唔舍得净🥺带子配鸡脾菇,带子当然好正,但连鸡脾菇都可以整得咁好食真系好难唔佩服厨师既厨艺!Main course系慢煮西班牙猪鞍配桃,黑毛猪系宁舍唔同,口感同一般既猪系冇得比最后,甜品系柠檬慕丝蛋糕配曲奇雪糕,连个蛋糕都系师傅整,真系十项全能👏🏻佢地一晚最多只会招呼到15个客人,要食咁用心制作既美食要预留多少少时间,慢慢享受先唔会浪费咁正既美食呀!🤩
我地今晚食既有5个course既晚餐