2022-08-20
放假去咗筲箕湾呢间上海餐厅,出咗地铁站行一两分钟就到,餐厅好多打卡位,好少中菜馆会装修得咁靓,去中菜馆都可以打卡,好正!餐牌好多选择,基本上你谂到嘅上海菜都有得食,另外仲有好多特饮俾你拣,全部都好吸引全部食物上碟都好靓,佢用嘅杯碟都好有特色,值得一提嘅系佢嘅餐具全部都好干净,好少食到中菜馆系咁卫生企理。最重要当然系食物质素,佢所有食物嘅食材都好新鲜,非常足料,咁嘅价钱食到呢个质素,好值得推介糖醋小排骨小排骨整得好好食,甜度适中,排骨煎得好香,每粒切得细细旧,一啖一旧,正海鲜浇头面好多海鲜,有蚬、虾、鱿鱼,全部海鲜都好新鲜,好爽口,一啲都唔觉得霉,另外个面质都好好,加埋芡汁,给尽海鲜汤嘅精华,好好食鲜肉锅贴锅贴外皮煎得好脆,个饺子皮都好弹牙,里面好多肉,一咬开好多汁,点埋啲醋食好好食小笼包去上海店食嘢梗系要叫小笼包,呢个小笼包好出色,上碟热辣辣,皮薄馅靓,一咬开啲肉汁充满成个口😍😍全部食物都非常好食,超级满意
糖醋小排骨
海鲜浇头面
鲜肉锅贴
小笼包
全部食物都非常好食,超级满意