2018-04-24
同朋友放工,约好了食西餐,放工前就揾左呢间,朋友都话好就book了。上到去餐厅,装修非常靓,周围都系木系既摆设,湿纸巾同纸巾都好有特色,系安全套包装同银纸咁,好特别地方都好宽敞,坐得好舒服。我地叫左个西班牙海鲜饭,芝士煎蟹饼同麻糬窝夫。第一样黎既系西班牙海鲜饭,佢黎果下我地已经哗左声,因为佢真系好大盆,入面有六只青口,六只蚬,同埋四只大虾,画面已经好震撼,饭汁系酸酸辣辣咁,非常开胃,所以唔会好济,每粒饭粒都沾满汁,青口大虾果啲都好鲜甜,我地两个剩系食完个饭都已经饱饱地。之后就黎左个芝士煎蟹饼,初初唔知咩黎以为系好似虾饼咁,黎到先知原来系好似蒸蛋咁,黎到香喷喷,隔离枱都即刻望咩黎,佢中间有蟹肉同埋芝士,味道非常浓郁,面碘仲有啲木鱼丝喺度,口感好特别。唔记得讲仲有两杯野饮,我地叫左荔枝莫希托同埋什果莫希托,无酒精的,又系唔知乜黎,但黎到饮落都好好饮,似沟好既梳打,下面有好多荔枝同什果,一路食一路饮非常解济。最后盲系甜品麻糬窝夫,呢个真系超好食,好食过出面啲甜品铺既窝夫好多,佢会比杯蜜糖你,窝夫脆口,入面麻糬软腍阵牙,好有外脆内软既感觉,同埋都几饱肚,仲有啲雪榚同什果喺面,我地食果阵都无讲野
地方都好宽敞,坐得好舒服。