2021-12-09
今次专登拣左元朗e间铁板烧同男朋友庆祝😍真系令人满载而归 超高质既铁板烧🥳🥳物超所值~环境方面装修好靓 好适合去庆祝😚好钟意间舖 有d日式既小摆设 日本既感觉~舖头既员工 厨师都好nice 会同客人倾下计 超满意🥰今次叫左 「和」二人前套餐 $1680 2位食左总共11样菜😳🥰大满意去相!!!沙律 - 水果配prama hamPrama ham食落好绵滑 中间包住芦笋 咸香味适中 配埋哈密瓜既清甜 完全同prama ham既咸香中和🥰带出左好平衡既口感前菜 - 𩽾𩾌鱼肝 茶碗蒸 第一口配茶碗蒸食落口 竟然完全无腥味❗️上面既酸味啫喱汁 令个味觉层次多左好多亦令鱼肝带多左佢既鲜味而唔腥😳而茶碗蒸不得不赞🥰好滑 入面仲要足料!正之后就到主菜sssss😍🤣 e间餐厅材料超新鲜❗️煮之前会比你睇左先 之后先会开始铁板烧 鲍鱼仲识郁😳 而我仲留意到隔离枱煮既龙虾🦞系会郁 超新鲜😍深海红宝石 -喜知次鱼皮烧到好香好脆 鱼肉超滑😳厨师介绍果时话 鱼大概烧到7-8成熟 因为系刺身级❗️而7-8成就更加可以包留到鱼既鲜味同嫩滑😚配上明太子汁 有少少辣味又系另一种食法最后有龙珠果既清甜作e道菜最美既完结🥰南非鲍
环境方面装修好靓 好适合去庆祝😚
好钟意间舖 有d日式既小摆设 日本既感觉~
舖头既员工 厨师都好nice 会同客人倾下计 超满意🥰
南非鲍鱼
口感超级弹牙 啖啖肉既感觉
鲍鱼有少少咸香味 仲有少少昆布既香味
而配上既鲍鱼肝酱❗️系超好味😍❗️
个鲍鱼肝酱有好浓既鲜味 大海既味道🌊涌出黎 🤣😚好味到 最后要用鸡冠草点晒d酱唔好晒
大虎虾
超级大只 入口弹牙肉厚虾味浓 食得出好新鲜😳 表面有硬身少少既虾膏 入面系弹牙 同鲜味既虾肉 令到每一啖都好香😚
E个菜睇住厨师烧 佢首先烧左虾肉先 之后将虾头既膏同少少牛油混合😳再混合返虾肉一齐炒 所以做到以上效果 好劲🥰
北海道帆立贝 配三文鱼籽&黑松露 配海胆忌廉汁
全部一齐食落口既时候~黑松露系温柔咁抢出黎先
之后会食到带子既鲜味 最后会食到三文鱼籽同海胆汁既甜香味😍😍成个口感好正
带子肉质系极好食❗️带子个肉系实 切果时唔会一下就散开晒😳 但入口又嫩滑 正😍
鹅肝
超肥美既鹅肝 但完全无油腻感❗️🥰
鹅肝表面用左焦糖烧 令表面好脆 而同时上碟时淋上黑醋汁😚中和左个油腻咁
下面伴面包 食落油脂爆发 鹅肝味好香😍味觉好享受🤣
最后有个冰浸梨解腻 贴心既伴碟😚
封门柳
厨师一开始有问我同👦🏻想食几熟 好贴心~
而我地无咩所谓 所以就比师傅决定
厨师话最好系3-4成😚果然 肉质好嫩 肉味浓
伴碟系盐海带 加埋上牛肉度食系另一种食法😳而加少少会令牛既肉味更上一层
🥳🥳🥳赞
而芝士味雪糕 芝士味都好浓😚
👦🏻👦🏻钟意芝士味多d
我就钟意开心果味多d😚
餐厅气氛好好 员工好nice
整个用餐时间 员工同厨师都好贴心 会讲解每碟菜既食法😚 同时又会了解客人口味作出调整
高质😚好适合庆祝🥳