2020-06-10 2974 浏览
朋友庆生拣咗食烧肉,拣咗间叫「响Hibiki」嘅烧肉放题餐厅,呢间餐厅以前上网都见到好多人去,一直都好想试下,所以好期待今餐🥰🤩。记得要book位呀,劲多人排队,好彩我哋一早book定。2个半钟可以劲食和牛,每2位会送一只波士顿龙虾添!好多膏呀,正👍👍👍!第一round唔驶自己点,职员会送上一碟肉 (猪、牛、鸡都有),有7款选择:澳洲和牛胸腹、手羽、美国牛肋骨、米泽三元豚肉片、澳洲和牛西冷、米泽三元豚西冷、骨付鸡肉肠。啲和牛真系好正,食得出唔系普通嘢,真材实料,牛味浓郁,油脂平均。上面仲有个牌仔写低边款打边款,唔会搞乱晒。食到啱口味又可以自己另外再喺点餐纸mark。最紧要呢度嘅抽油烟系统做得好好,唔会搞到啲衫她大阵味。另外职员会送上一盘每日新鲜空运嘅刺身,一上台就出晒干冰烟,好有睇头。食落果然好新鲜。特别系带子同吞拿鱼,感觉超肥美🤤。除咗肉类之外,仲有天妇罗🍤、炸物、蔬菜、和食、小食沙拉🥗、串烧🍢。真系好多嘢食,根本食唔到咁多,但样样都好想食呀。饮品都有好多罐装选择,汽水、果汁任均选择,呢啲唔啱都仲有支装水同埋清酒、柚子酒同梅酒。甜品方面,唔驶讲,一定要留肚食movenpick雪糕,佢

甜品方面,唔驶讲,一定要留肚食movenpick雪糕,佢有三只味比你拣,Expresso Croquant, Strawberry 同埋云呢拿,嫌movenpick 未够,仲有dreyer's 甜筒同埋Fruttato雪条,旁边雪柜都仲有啲小型甜品:泡芙、忌廉挞、蛋糕仔、布甸,保证食到你捧住个肚

食完咁多嘢仲可以饮番杯茶消滞,有玄米茶、绿茶同茉莉花茶。

依餐真系太正,超赞,好值得推荐比大家,快啲去试下啦,包你食过都话正
2020-05-25