2022-12-03
呢间上村牧场平时经过已经好想试 今日难得有位 同男朋友就入咗去食最高𠮶个Grade嘅萨摩牛和牛放题 一坐低店员会先送上柚子梳打同苹果梳打畀我哋饮住先 当然出面亦有饮品自助吧有唔同种类嘅汽水梳打水等等可以无限添饮 之后就会上前盘畀我哋先试下边种口味啱自己再落Order任食 里面有几种萨摩牛和牛 包括萨摩牛牛五花/萨摩牛里肌肉/萨摩牛涮涮烧) 全部都好正 另外亦有一大盆排得好靓 用干冰送上嘅萨摩和牛拼盘 包括萨摩牛爱裙肉/萨摩牛腰脊心/萨摩牛腹胁肉/萨摩牛特上牛五花 几种牛都好重油脂味好好味 尤其以特上牛五花有种入口即溶嘅感觉 爱裙肉腰脊心腹胁肉就比较有咬口 但有咬口得黎都依旧有油脂感 食和牛就系想追求呢种味道 超好味萨摩牛涮涮烧 有几种汁料可以拣 我哋试咗萝卜蓉同埋四川麻辣 尤其以四川麻辣我最钟意 小食日本烧肉会食到麻辣 牛肉寿喜烧 牛肉黎到已经熟咗 本身以为可以即刻食 但系食落系冻嘅 相信系要烧返热再食 寿喜烧嘅汁系正宗日本寿喜烧嘅味道 甜甜哋 配料洋葱同豆腐吸左D汁食好正 啱晒我 海鲜有元贝大虾等 尤其以大虾最推介 因为真系超大只 啲肉劲爽弹 平时食放题我就好少食寿司嘅 但系之前
平时食放题我就好少食寿司嘅 但系之前见啲youtuber介绍话呢度嘅寿司质素几好 所以就叫咗几件试下 而且果然冇介绍错 呢度嘅寿司好似出面高级日本寿司店咁 醋饭粒粒分明 配料好新鲜
呢个餐仲包每人一人一杯Haagen Dazs 另外仲有其他例如泡芙等等嘅甜品任食
埋单大概六百蚊松D一位 100分钟任食其实都够哂时间 价钱亦唔算太贵 呢餐好满足 下次再食过
#相机食先 #手机食先 #foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #hkfood #香港美食 #美食 #铜锣湾 #和牛烧肉放题 #上村牧场 #萨摩牛 #TimeSquare