2023-08-15
放工后约咗朋友食烧肉,朋友拣咗呢间喺佐敦嘅和牛烧肉一郎,地铁站出嚟行几步路就到,非常方便一上到餐厅,成个感觉好舒服完全唔似烧肉店。真系无咩边间烧肉店装修风格够胆用全白色做主色调,入到嚟成个感觉好干净企理,座位同通道都好阔落,完全无局促感。仲有围裙提供,唔怕会成身油烟味,好贴心我哋点咗个放题D餐,包一份A4和牛扒、4款黑毛和牛同埋3款海鲜,加埋其他食物总共有成132款唔同嘅选择,非常丰富。自助吧有好多唔同饮料、雪条、甜品同沙律🥗等等,怕食得太多肉都有其他嘢食中和吓😆和牛烧肉一郎系用自动输送带传菜,确保干净卫生一坐低就有职员帮手烧块和牛扒,喺自助吧拎完嘢返嚟啱啱好食得🥰抵赞👍🏼西冷牛扒唔会太肥之余肉味又浓四款黑毛和牛入面里脊肉最啱我胃口啲雪花分布得几靓,同埋脊肉比较有质感。另外肉眼都唔错,脂肪多少少但肉味甘香啲比较特别嘅系呢啲有生牛肉寿司🍣一场嚟到点都要试吓,牛肉好新鲜但又唔会有血水腥味,肉质都好鲜嫩,点返啲寿司豉油食真系好有风味海鲜有原条鱿鱼,烧起上嚟𠮶种鱿鱼香真系正到不得了另外青口烧完都唔似第二度食会缩晒水,食落仲好鲜嫩多汁。之后点帆立贝都好鲜甜美味另外特别想提呢份葱花牛舌,薄薄哋烧,
和牛烧肉一郎系用自动输送带传菜,确保干净卫生
另外特别想提呢份葱花牛舌,薄薄哋烧,再加埋啲葱花香味食真系一种升华😇壶渍牛肋肉又系众多肉类入面比较吸引嘅,非常入味
总括嚟讲,和牛烧肉一郎非常高质无论餐厅洁净程度、服务、食材选择同质素都好上盛,下次有机会要再同朋友嚟试高一个level嘅餐先