J.moon

2021-11-22 111 浏览
之前听FD推荐咗哩间月球餐厅,话环境嘢食都一流,更一定要mark低,book咗位就黎试试啦。7点半准时到咗餐厅,成个餐厅已经full哂,好彩book咗位。哩间餐厅真喺好得意,天顶全部都喺月球灯,唔喺好光但影相一流。另外每张台面都会单独再摆一个月球灯,好靓㖞,对住哩个景,食乜都开心啦。嘢食好快来左,先来啲喺香煎带子伴泰式风味木瓜沙律。带子煎得好香口,但又未至于太熟,食落好fresh好鲜甜。可惜分量唔算多,只得两件,未够喉。底下嘅青木瓜沙律食落少少似韩国泡菜,有少少酸辣,唔错,食完已经好期待之后啲主菜。饮品拣咗phoenix同热拿铁,phoenix真喺几靓,饮落喺酸酸地柠檬味,后味会有少少青瓜香味,啱哂我哩啲想减肥又唔可以饮甜嘢啲女仔,劲like!吉列炸虾伴塔塔酱送上来仲热笠笠,吉列虾炸得好香口,点埋啲塔塔酱一齐食,送酒一流。J.MOON披萨睇落唔大,但估唔到上面啲配料多到有一寸厚,有芝士,凤梨粒,火箭菜,烟肉,青椒同流心蛋,每一啖都爆哂芝士同配料,够哂chill!食完2件披萨已经饱哂,剩下唯有打包返屋企。最后黎啲喺四川风味啲番茄意粉,睇个名都有少少期待,因为好中意四川风味同番茄味。食落真

香煎带子伴泰式风味木瓜沙律

饮品拣咗phoenix同热拿铁,phoenix真喺几靓
phoenix

热拿铁

吉列炸虾伴塔塔酱

J.MOON披萨睇落唔大,但估唔到上面啲配料多到有一寸厚

J.MOON披萨

最后黎啲喺四川风味啲番茄意粉,睇个名都有少少期待,因为好中意四川风味同番茄味。食落真喺不得了,每一啖都嗦哂辣酱同番茄汁,劲好味
。食完披萨已经好饱,但是哩个意粉真喺食到停唔落口, 够酸够辣,估唔到喺间西式餐厅,可以食到更辣啲意粉,正!我FD就完全食唔到,因为佢唔食得太辣,钟意食辣啲一定唔可以错过哩个意粉

四川风味番茄意粉

我FD真喺冇推荐错,哩间餐厅无论环境,嘢食同饮品都一流,之后一定会encore!
2021-11-16
香煎带子伴泰式风味木瓜沙律