2024-08-21
唔理天气冻冻定系夏日炎炎,打边炉就系聚餐好去处~更何况呢间餐厅仲可以睇到维多利亚港嘅美景,一边打边炉一边望住美景,简直系人生一大享受😌✨美人滋锅御膳汤底鲜香浓郁,奶白色嘅颜色饮起嚟就知已经经过好耐嘅熬煮先得到嘅精华,涮住和牛同豚肉片,更加鲜味!和牛有住靓嘅大理石纹理,切得厚薄适中,放入滚汤嘅鸡汤锅底几秒就够,食落去鲜嫩多汁,肉味十足!豚肉都要重点讲下,我最惊就系有猪骚味嘅肉片,但系呢个一点腥味都冇,反而仲带住甜味,肉香醇厚!满口嘅肉香味根本就唔难咀嚼,可以话系入口即化!打边炉点少得配菜:✨美人锅蔬菜盛盒食腻咗肉片,我哋就开始摆落蔬菜,蔬菜拼盘嘅花样丰富,各种时蔬睇落就好新鲜😍✨美人卷盛盒三种唔同种类嘅刺身包裹喺米纸,蘸上酱汁入口非常清爽!吞拿鱼、海老同三文鱼都非常新鲜,再加上牛油菜同青瓜,食起嚟爽脆可口,一点都唔油腻😋✨油渍生蚝生蚝卖相就已经好诱人,超肥美嘅蚝肉,肉质饱满而且奶油味浓郁,好juicy!✨明太子年糕薄饼好特别嘅披萨,年糕饼皮食起嚟软软糯糯嘅,上面仲铺满咗芝士沙律仲有明太子,有少少辣但系唔影响我哋对呢个特色料理嘅钟意🥰🥰
✨美人滋锅御膳
打边炉点少得配菜: