2025-01-06 105 浏览
上星期同👧🏻经过尖沙咀Harbour City 见到呢间Bakery Pop Up 小店,啲蛋糕好靓,同埋见到有波波蛋糕好得意🤣趁住星期六放工后有少少me time时间,就去帮衬吓☺️买返屋企慢慢品尝☺️经典香蕉太妃批 $58睇落细细件,但非常重手同埋入边真系有香蕉喺度㗎😋钟意香蕉嘅朋友啱晒,外表睇落好多cream,但完全唔会滞👍🏻饼底入面系香浓嘅Tiramisu,成个蛋糕唔会太甜,而Tiramisu 带少少苦涩味道,成个蛋糕食落去好有层次👍🏻伯爵茶芒果牛角波 $36外型真系超得意,外层松脆烟靭,切开入边有惊喜入边有玛德莲伯爵茶蛋糕,软绵绵,淡淡伯爵茶香味😋仲有芒果夹心,淡淡芒果果肉🤤好有口感估唔到伯爵茶同芒果又非常之夹,大家唔会抢咗大家嘅味道👍🏻两款蛋糕👧🏻都劲钟意食🤣尤其系伯爵茶芒果牛角波,佢食晒入边啲芒果唔俾我食🤣经典香蕉太妃批入边嘅香蕉又俾佢食晒🤣下次再买过啦🤣蛋糕通常系甜嘅,但Arte by Padaria系香港首创「咸甜点艺术品」法式可颂夹心球,仲有其他各款造型迷你蛋糕&手工曲奇,超级多元化Arte by Padaria 除咗登陆喺Harbour City ,仲登陆咗K11 A

经典香蕉太妃批 $58
睇落细细件,但非常重手

伯爵茶芒果牛角波 $36
外型真系超得意,外层松脆烟靭,切开入边有惊喜
估唔到伯爵茶同芒果又非常之夹,大家唔会抢咗大家嘅味道👍🏻

两款蛋糕👧🏻都劲钟意食🤣
下次再买过啦🤣

Arte by Padaria 除咗登陆喺Harbour City ,仲登陆咗K11 Art Mall☺️

外卖自取