2020-08-27
呢个虽然系外卖自取下午茶, 但绝对无hea做俾你,每件食物都食得出有唔同嘅层次,食得出厨师嘅心思呀!Grand Hyatt果然不同凡响呀!性价比超高!每款食物都非常高质素!真系赞不绝口!一个字:「正!👍🏻」先讲讲咸点:最正嘅系烟三文鱼青瓜三文治,块烟三文鱼咸香度适中,唔腥唔油腻,配以芝士同酸忌廉,既creamy,又有啲酸酸地刺激我嘅味蕾,仲要有一条条嘅青瓜丝,好清新呀!不过鱼籽酱就无乜味,多重口感同味道!成个三文治每样嘢都好夹!好好味呀!😋另一样出色嘅咸点系法式芝士火腿牛角包🥐,可惜嘅系牛角包淋左。芝士好厚切,好易入口,好有奶香,火腿都好好味👍🏻龙虾泡芙,粟米挞,冻鹅肝都中规中矩。甜点方面:个人认为四款甜点都好有层次,每件都系要一次过食哂咁多样嘢,口感同味觉享受混合一齐先系最好味!建议先吃柠檬柚子忌廉饼或者杂莓芝士蛋糕,酸酸甜甜,不论系柠檬定莓嘅酸味好开胃!芝士cream好香浓👍🏻朱古力泡芙有好浓好滑嘅朱古力浆。芒果挞好似细粒左啲,如果新鲜冻食应该更好味。反而啲scone无乜味,比预期逊色,佢嘅lemon curd同apricot jam系出色嘅!两粒macaroons甜度,大小都适中
Afternoon tea set
先讲讲咸点:
龙虾泡芙,粟米挞,冻鹅肝都中规中矩。
甜点方面:
朱古力泡芙有好浓好滑嘅朱古力浆。
芒果挞好似细粒左啲,如果新鲜冻食应该更好味。
两粒macaroons甜度,大小都适中。粒chocolate truffle都好好味呀!
最唔好味系𠮶粒酒桶蛋糕😑,有啲硬,口感怪怪,味道认真麻麻。
Btw, 佢无俾我拣茶包,random俾左peppermint 我。平时我就真系唔会拣呢只茶了,如果俾我拣埋茶包,咁就更好了!
评分:8.5/10🤩👍🏻👍🏻👍🏻
价钱:$338.3 (原价$398,现85折)
真系超好食,好想再食多次呀!🤪🤪