2022-08-30
观塘出名多好嘢食,不过最近朋友介绍,话呢间餐厅嘅鸡煲好好食,咁就打算约埋班朋友嚟试吓啦。不过一嚟到,又比佢其他小菜吸引咗,咁就决定一齐叫几个小菜分享,下次先再试鸡煲啦。因为佢嘅鸡煲星期一至四会半价,咁就梗系等星期一至四先来食啦。而且见到隔篱枱嘅小菜好似都好正,睇落已经好有镬气,所以都系试咗小菜先。我哋叫咗个二人餐,佢有粟米羹送,竟然仲要好大碗。我哋五个人一人饮咗一碗仲有剩。而且仲有嘢饮同白饭送,所以呢个二人餐好抵。我哋叫咗好多唔同嘅小菜,我自己就觉得最好食嘅就系呢个蜜椒薯仔牛柳粒,佢嘅牛柳粒食落好高质,咬落唔会太硬又唔会太冧,而且好有牛味,同埋佢好香口好啱送饭。而呢个辣子鸡我朋友就赞不绝口,虽然佢系唔钟意食辣嘅人,但系佢话佢嘅香辣味啱啱好,又唔会盖过啲鸡既味,而且鸡肉都炸得好脆,外脆内嫩。呢间餐厅又平又抵食,而且仲成日有优惠,唔怪得次次经过都见到佢坐满客人啦。