📍胡炉 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8号H8 16楼———————————————胡椒猪肚花胶鸡锅🍲(💰: 288 hkd) 一上菜已经闻到好香嘅胡椒猪肚味,花胶同鸡肉嘅鲜味令汤底好鲜甜,材料方面都超级足🤩💕鸡嘅份量差唔多有成半只,口感嫩滑一啲都唔鞋口,而猪肚咬落爽弹,胡椒嘅微辣更加令汤底增添咗多一份层次~ 日式和风蕃茄沙律🥗(💰: 48 hkd) 呢个前菜食落酸酸甜甜,令人胃口大开,蕃茄味道鲜甜又清新,下次嚟都会encore!!胡炉牛拼盆 (牛舌芯、安格斯手切肥牛极上手切牛颈脊、牛胸爽、霜降牛粒)🥩(💰: 398 hkd) 拼盘连出面好少见嘅牛胸爽都有!! 而成个拼盘之中霜降牛粒就系我最钟意嘅,佢比较重脂肪,食落入口即溶😍 而牛肩脊同埋手切肥牛嘅牛味非常香浓,油脂分布好平均,肉质亦都好鲜嫩。牛舌心就食落软腍得来弹牙,都系高质之选~丸类:皇帝柱贝墨鱼丸、手打香茜炸菜牛丸蟹籽虾丸、梅菜猪肉丸🍡丸类方面,每一粒都好饱满💖 完全食得出每种食材嘅新鲜味道~ 惊为天人嘅系墨鱼丸里面有一丝丝柱贝,用料一啲都唔吝啬,梅菜猪肉丸食落就真系好似平日食肉饼嘅感觉😂饺类:XO 鲍鱼虾饺王、黑松露蟹肉饺、手工
📍胡炉 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8号H8 16楼
———————————————
胡椒猪肚花胶鸡锅🍲
(💰: 288 hkd)

日式和风蕃茄沙律🥗
(💰: 48 hkd)

胡炉牛拼盆 (牛舌芯、安格斯手切肥牛
极上手切牛颈脊、牛胸爽、霜降牛粒)🥩
(💰: 398 hkd)

丸类:
皇帝柱贝墨鱼丸、手打香茜炸菜牛丸
蟹籽虾丸、梅菜猪肉丸🍡

饺类:
XO 鲍鱼虾饺王、黑松露蟹肉饺、手工云吞、自家制韮菜饺 🥟
呢几款全部都超好味,只只皮薄馅靓,个人特别推介黑松露蟹肉饺,因为出面好少会见到,食落真系有好香松露味😍

蔬菜拼盘🥙
(💰: 63 hkd)
呢间餐厅连蔬菜拼盘都咁高质,款款菜都好新鲜,份量都几多,吸收晒香浓嘅汤底超入味😋

整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽
环境:🐽🐽🐽🐽
服务:🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 港铁尖沙咀站 B2 出口步行约4分钟

#mugmugeats_尖沙咀 #尖沙咀美食 #火锅 #打边炉 #hotpot #香港火锅 #globaleats #tsimshatsui #尖沙咀好去处 #香港打边炉 #牛肉 #beef #手切肥牛 #花胶鸡锅
  • 手切牛颈脊
  • 黑松露蟹肉饺