2019-09-02
一步入餐厅大堂,已经见到餐厅各种奖项,可知道呢间绝对唔系伏。餐厅装修十分有格调,摆脱咗普通人觉得打边炉环境相对差D嘅感觉。餐牌系用电子PAD,唔洗一本咁厚,而且支持环保,十分欣赏。调味料每枱都有,唔似其他火锅店同人共用,比较卫生。沉香养生汤汤入面有一大只乌鸡,配以药材淮山、杞子、圆肉、 沉香 、瘦肉。店员会盛载一碗汤底俾我哋试,确保原汁原味,汤底十分清甜已经吸收哂乌鸡同药材嘅精华,剩系个汤底都抵个价钱。鸟鸡煲到肉质幼嫩,用筷子一夹就可以分离各部分,入唔痴牙。最重要系乌鸡有养阴开热、补益肝肾等功效,好啱女士食用。手切雪花牛肉片&雪花羊肉片睇吓D油脂花纹,就知唔系佳宝普通级数。两者都系切到好薄,滚两滚啱啱熟入口就得,口感极佳。海中虾一上枱发现只虾仲未死识跳跳吓,可见系新鲜活虾。滚熟后碌壳好易,口感弹牙,鲜味十足。墨鱼丸&香菇贡丸唔系普通街市既丸,入口好弹牙,充满香味。有机山水滑豆腐&甜粟米&白萝卜打边炉食到有机疏果,真系帝王享受,全部都系好清甜,平时唔食粟米因为会痴牙,今次都唔理咁多,因为真系咬落真系爽口清甜。田园菜篮朋友钟意食菜,呢个菜篮咩都有D,满足哂我朋友嘅选择困难症。值得一赞嘅系店
餐牌系用电子PAD,唔洗一本咁厚,而且支持环保,十分欣赏。
调味料每枱都有,唔似其他火锅店同人共用,比较卫生。
沉香养生汤
手切雪花牛肉片&雪花羊肉片
海中虾
墨鱼丸&香菇贡丸
唔系普通街市既丸,入口好弹牙,充满香味。
有机山水滑豆腐&甜粟米&白萝卜
田园菜篮
朋友钟意食菜,呢个菜篮咩都有D,满足哂我朋友嘅选择困难症。
值得一赞嘅系店员服务态度好好,会主题加汤同拨走汤嘅油脂,十分欣赏。