餐厅: 鳥居居酒屋
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2018-06-07 164 浏览
今晚同两位朋友嚟到呢一个充满日本居酒屋气氛的餐厅,我哋其实期待左好耐,因为呢间餐厅人气一直好高,食饭时间绝对系高朋满座!.首先餐厅嘅门口布置已经十分吸引同有心思,实木设计加上日式嘅布置,已经令人十分雀跃!.坐低左,侍应已经好快手送上热水,即使人多,但手脚都快,见到呢度串烧咁出名就梗系要食下啦!三个女仔来讲食到好饱,但系样样食物都真系几好食,虽然价钱有少少高,但完全冇令到我哋失望,质素完全对得住个价钱!.五色刺身刺身来讲真系每一款都非常之肥美,尤其是系牡丹虾同带子,真系十分之出色,非常鲜味同喺日本食到嘅鱼生冇分别!.秋葵牛肉串加埋特制酱汁烧真系十分惹味,唔会觉得好油,食落不错.厚切牛舌呢一个牛舌系我喺香港食过嘅牛舌最好食最厚既牛舌,我绝对会为咗呢一个串烧再黎,真系啖啖香味又烧得恰到好处,食到我哋十分之满足!好想疯狂食十串.黑牛顶叶片呢一个牛肉又系10分好味,加埋芥末籽食,完全将味觉同口感升华左,牛味十分之浓,完全心心眼,真系好岀色!.盐烧鸡翼呢度嘅全串烧真系一样比一样有惊喜,呢个盐烧鸡翼同样地烧到恰到好处,而且鸡翼好大只,绝对唔悭料,外皮脆卜卜,又juicy,师傅烧功一流.自家制月见免治

五色刺身

刺身拼盘

秋葵牛肉串
加埋特制酱汁烧真系十分惹味,唔会觉得好油,食落不错

盐烧鸡翼

鸡翼

自家制月见免治鸡肉串

呢个免治鸡肉串本身望落平平无奇,但系加埋呢一个鸡蛋酱汁,成件事就唔同晒。系一个不错既配搭,搞匀个酱汁,将鸡蛋同特制豉油捞埋一齐,就会带出个鲜味,钟意食蛋嘅我当然好欣赏

盐烧小鲷

本身我唔系好食鱼,但朋友想食,于是都叫左一条,本身上菜嘅时候以为佢会好干,点知食落系好有鱼味,完全唔腥,仲完全唔干身,仲要冇乜骨,所以我都食咗不少,哈哈

柚子柠檬酒

成晚咁开心,黎到日式居酒屋,点可以唔饮少少酒呢,哩一杯柚子柠檬酒非常适合女士饮,因为佢柚子味好浓,所以偏甜,酒味又唔重,好易入口
油子柠檬酒

雪莉酒桶熟成原酒

仲有叫咗呢一支熟成原酒,酒味稍重,但日本酒黎讲系几好饮!
雪莉酒桶熟成原酒  (杯)

总括嚟讲呢一餐都好满意,大家都食得十分满足,而且呢一间餐厅用了真系完全唔手软,用一场味觉既盛宴黎形容一d都唔夸张!会再黎食烧厚切牛舌

2018-05-17
刺身拼盘
鸡翼
油子柠檬酒
雪莉酒桶熟成原酒  (杯)
  • 刺身盛