2019-11-08 433 浏览
呢晚约咗同事食晚饭,去咗呢间位于铜锣湾嘅居酒屋~因为呢间餐厅最出名嘅系手工啤酒,所以我地就order咗一个串烧+啤酒 platter。那间餐厅好讲究,每款串烧都要配上唔同嘅啤酒一齐食~串烧同啤酒各有五款。串烧有鸭胸、鸡肉、冬菇、牛舌、猪肉(配面豉酱)同牛肉。每款味道都好好,烧得好香口。鸭胸充满油香;鸡肉好嫩滑,配上大葱一齐食可以更加带出鸡肉嘅鲜味;冬菇烧得好juicy;牛舌厚切所以口感特别好,食落咸咸香香;猪肉串因为上面加咗面豉酱所以特别惹味;牛肉串加咗孜然粉,所以好香口。啤酒大致上麦味都好浓郁,唔会太苦,好容易入口,其中有带花香味嘅,有带咖啡同朱古力味嘅,呢两款最特别!另外我地仲order左几款小食~咖哩牛肉薄饼味道偏辣,但充满香料味,薄饼好软熟,配上咖哩牛肉酱一齐食简直系绝配!豆腐忌廉芝士沙律豆腐忌廉芝士系餐厅自己整嘅,味道好特别,浓郁嘅芝士配上清爽嘅沙律菜,味道好balance!烤牛油果呢个超级好味!感觉有d似食紧焗薯,牛油果好creamy,加上上面放咗sour cream同烟肉碎,三样材料味道好夹!强推!日式炸薯条大阪烧嘅酱汁、紫菜同木鱼碎令薯条变得不平凡,和风口味嘅薯条感觉几
呢晚约咗同事食晚饭,去咗呢间位于铜锣湾嘅居酒屋~

另外我地仲order左几款小食~

咖哩牛肉薄饼

豆腐忌廉芝士沙律

烤牛油果

日式炸薯条
大阪烧嘅酱汁、紫菜同木鱼碎令薯条变得不平凡,和风口味嘅薯条感觉几新奇,又几号味播~

得闲同三五知己黎呢度食下嘢,饮杯酒,的确几chill哦~

2019-11-07