2023-03-21
近日去左大埔行街,发现左一间新开日本嘢🫣见佢装修得好靓,就决定入去食个饭,当飞左转日本🇯🇵😜-以下系一个$488既set,另名加左生蚝同炒饭~🥢杂菜沙律沙律菜新鲜爽脆,有d酸酸甜甜既沙律醋,令到好开胃😋🥢生蚝生蚝两只都好大只又饱满,上面另外有少少萝卜蓉点缀,食落新鲜又爽口😋🥢五色刺身盛入面有三文鱼、帆立贝、赤虾、白身鱼、八爪鱼各两块。三文鱼切得好厚身😍全部都好新鲜又唔会腥,白身鱼微微烧过好香口!八爪鱼都好夹口,我最爱既赤虾好肥美😋 仲有好多虾膏🥰🥢日式烧肉有A4和牛小排、A4和牛三角、澳洲和牛肩肉、澳洲和牛颈脊各三片,油脂分布得好均匀,啲雪花劲靓❄️放上去烧几下已经闻到劲香🥹 入口即溶既感觉超级正🥢寿司有四款寿司,真鲷既鱼味浓又好鲜甜,池鱼王面头有姜丝,好弹牙!金目鲷既油脂适中,肉质细腻😍伊佐木都鲜甜又弹牙🥢烧牛舌串烧牛舌烧得超香🥹🥹 一串三大块而且好厚身,一啲都唔韧🥢鳗鱼炒饭食到呢到其实已经好饱,但一见到个饭好香又食左一碗🤣 真系有大大旧鳗鱼系入面,仲有腌萝卜可以解腻🥢白桃雪糕鲷鱼烧职员好有心帮我哋切开咗4份,方便d食😍雪糕好重白桃味,仲有少少果肉同白桃味朱古力脆片喺入边,唔会太甜,食
以下系一个$488既set,另名加左生蚝同炒饭~
🥢杂菜沙律
沙律菜新鲜爽脆,有d酸酸甜甜既沙律醋,令到好开胃😋
🥢生蚝
🥢五色刺身盛
🥢日式烧肉
🥢寿司
🥢烧牛舌串烧
牛舌烧得超香🥹🥹 一串三大块而且好厚身,一啲都唔韧
🥢鳗鱼炒饭
🥢白桃雪糕鲷鱼烧
职员好有心帮我哋切开咗4份,方便d食😍雪糕好重白桃味,仲有少少果肉同白桃味朱古力脆片喺入边,唔会太甜,食完饭食个甜品啱啱好😋
呢间真系高质又抵食!用黎庆生都系唔错既选择🥰🥰超级满足