📍Romanne Leisure Food Concept(旺角)旺角砵兰街215号朗晴坊7楼———————————————Set Dinner for Two(💰: 428 hkd) 餐厅位于朗豪坊隔离嘅一座大厦,位置非常方便👍🏻 环境布置简约得来都几有心思,摆满咗植物装饰,场上都画满唔同自然风格嘅图案,俾人好悠闲好放松嘅感觉🌿✨餐牌上面有好多不同类型嘅食物,小食前菜主菜甜品饮品等等应有尽有,令人有啲花多眼乱呢😆 我哋决定叫咗一个晚市二人套餐,咁就可以试多几款唔同食物,同埋计落都比较化算呢😚➡️烟熏三文鱼柚子沙律🥗首先上嘅系沙律,我哋完全冇谂过系咁大碟🤩 仲要有好多三文鱼,烟熏三文鱼食落肥美得来唔会太咸,而沙律菜都好新鲜🤤➡️精选厨师餐汤 🍄🥣+焗蕃茄蒜蓉法包🥖跟住就到是日餐汤同埋焗蒜蓉包~ 是日餐汤系蘑菇汤,口味浓郁又有鲜味,重点系唔会太咸饮完唔会颈渴,值得一赞💯 蒜蓉包方面新鲜出炉热辣辣香喷喷,而且加咗啲蕃茄味非常特别,之前都冇咩试过呢款口味呢😍➡️美国特选牛柳伴煎鹅肝🥩主菜最令我哋拍手叫好🥳🥳 个牛柳好厚身,生熟程度刚刚好,外面烤到微微焦香,而里面肉质软冧,有好浓郁嘅牛味✨ 而鹅肝
旺角砵兰街215号朗晴坊7楼
———————————————
Set Dinner for Two
(💰: 428 hkd)

➡️烟熏三文鱼柚子沙律🥗

➡️精选厨师餐汤 🍄🥣+焗蕃茄蒜蓉法包🥖

➡️美国特选牛柳伴煎鹅肝🥩
美国特选牛柳伴煎鹅肝

主菜最令我哋拍手叫好🥳🥳 个牛柳好厚身,生熟程度刚刚好,外面烤到微微焦香,而里面肉质软冧,有好浓郁嘅牛味✨ 而鹅肝方面都煎到非常香,油脂好够,而且外脆内滑,真系好好味😋 仲要连配菜嘅薯仔都好出色,外皮亦都烤到好香,食落仲要甜甜哋,令我忍唔住食完一旧又一旧~

➡️香蒜辣椒鲜蚬意大利面🍝
香蒜辣椒鲜蚬意大利面

意粉系我好钟意食嘅口味,之前去唔同西餐厅都会叫,呢间嘅香蒜蚬意粉绝对唔俾其他餐厅逊色,意粉煮到刚刚好,除咗吸收晒蚬肉嘅鲜味,仲有好惹味嘅蒜香同辣椒香味,令人非常开胃😚 同埋蚬肉真系全部都大大只,餐厅绝对冇吝啬呢‼️

➡️朱古力布朗尼蛋糕配曲奇雪糕🍫🍨
朱古力布朗尼蛋糕配曲奇雪糕
新鲜出炉嘅朱古力布朗尼好香🥰 有香浓嘅朱古力味,啱晒我呢个朱古力控!!! 曲奇雪糕亦都系perfect match,一啖雪糕一啖布朗尼,冷热交集口感一流🤭不过真系略为有少少甜,唔钟意太甜嘅朋友仔可能要饮多几啖水😛

总括嚟讲呢间西餐厅嘅食物十分之出色,而且价钱都非常之合理相宜👏🏻除咗食物优质员工都好有礼,细心为我哋介绍食物,上菜嘅时间都拿捏得好好,环境更加系舒适干净👍🏻 除咗适合情侣嚟浪漫约会,都好适合闺蜜朋友嚟聚餐庆生呢🎂🎉

整体评分 (6个🐽为满分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽🐽
环境:🐽🐽🐽🐽🐽🐽
服务:🐽🐽🐽🐽🐽🐽

🐾: 旺角站E1出口步行2分钟

#mugmugeats_旺角#旺角好去处 #旺角美食 #旺角cafe #旺角西餐 #旺角甜品 #香港打卡 #steak #spagetti #pasta #dessert #celebration #brownies #gooseliver
美国特选牛柳伴煎鹅肝
香蒜辣椒鲜蚬意大利面