2023-05-25 157 浏览
今晚我地两公婆唔带小朋友自私食😝补祝番520🌹我地拣左位于屯门黄金海岸既L’atlantis一齐浪漫晚餐🥂拣咗Set dinner B 同 Set dinner C (6 course)💕🔹薄切美国顶级生牛肉配柚子醋汁牛肉切我好薄好嫩滑,一啲都唔腥,配合埋柚子醋汁好清新,连埋伴菜一齐食口感好丰富🔸法国鹅肝慕丝多士鹅肝多士做头盘一啲都唔觉得腻,鹅肝肝油味轻,质感creamy,多士脆口🫶🏻伴上酸酸甜甜既洋葱丝,甜甜既红菜头酱一齐食感觉轻而不腻👍🔹阿根廷红虾刺身配青柠辣汁虾味好浓,非常fresh,青柠汁酸酸辣辣,点刺身好清新🌿🔸香草蒜茸牛油焗法国田螺田螺入口好香香草蒜蓉牛油味,肉质好嫩滑,好淋好入味😍田螺下面系粗粒薯蓉,啖啖牛油蒜蓉香,非常好食😍▫️黑松露香槟忌廉汁煮南非五头鲍鱼必须强调黑松露香槟忌廉汁非常好味!😍忌廉汁带香槟既甜味,黑松露味唔会喧宾夺主,非常balance,鲍鱼肉质弹牙,火候啱啱好一啲都唔韧,鲍鱼size 一啲都唔细,一试难忘👍👍😋😋😋而家系openrice订座晚市惠顾满$600可以有一客,推荐😍🔹芝士蟹肉焗荷兰大啡菇大啡菇好嫩滑juicy,馅料有一丝丝嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲

薄切美国顶级生牛肉配柚子醋汁

🔹薄切美国顶级生牛肉配柚子醋汁

法国鹅肝慕丝多士

🔸法国鹅肝慕丝多士

阿根廷红虾刺身配青柠辣汁

🔹阿根廷红虾刺身配青柠辣汁
虾味好浓,非常fresh,青柠汁酸酸辣辣,点刺身好清新🌿

香草蒜茸牛油焗法国田螺

🔸香草蒜茸牛油焗法国田螺

黑松露香槟忌廉汁煮南非五头鲍鱼

▫️黑松露香槟忌廉汁煮南非五头鲍鱼

芝士蟹肉焗荷兰大啡菇

🔹芝士蟹肉焗荷兰大啡菇
大啡菇好嫩滑juicy,馅料有一丝丝嘅蟹肉,配埋芝士汁,仲有少少三色椒粒,口感丰富,面头既芝士好香,整体好好味😋

意大利白松露菌汤、龙虾浓汤

🔸意大利白松露菌汤
松露味香浓足料,忌廉汤嘅质感浓稠啱啱好,正👍

🔹龙虾浓汤
好鲜甜嘅龙虾汤,每啖带有龙虾既鲜甜,热辣辣好暖胃❤

烤美国安格斯西泠牛扒配红酒烧汁

🔸烤美国安格斯西泠牛扒配红酒烧汁
西冷拣左7成熟,肉质好嫩,牛肉味香浓,一啲都唔嚡口,烧汁好夹,煎得好香口👍配黄芥辣一齐食牛肉味更加提升👍

慢煮挪威三文鱼扒伴轻煎北海道带子配白酒刁草忌廉汁

🔹 慢煮挪威三文鱼扒伴轻煎北海道带子配白酒刁草忌廉汁
慢煮三文鱼好嫩滑,保留到鱼肉肉汁,三文鱼皮煎得好香脆,配埋清新芳香既白酒刁草忌廉汁好清新好夹👍带子轻轻煎过,入面仍然好嫩滑,

主菜既伴菜都有Sour cream 伴薯仔、牛油茄子同西兰花苗,材料好新鲜😋

餐饮拣左冻奶茶同冻柠檬水,奶茶茶味好香,奶茶既奶好够浓,估唔到西餐既奶茶都可以咁好饮😋

黎到甜品😍🥄

西班牙蓝芝士蛋糕 、心太软、北海道雪糕

🔹西班牙蓝芝士蛋糕
好少可食到用蓝芝士整既cheesecake,芝士味重,好香浓,咸咸甜甜,口感厚实,好特别👍

🔸心太软 配 北海道雪糕
外表微微松脆,内里松软,用左80%朱古力制作,朱古力味好香浓,中间流心口感好浓惆,甜而不腻,配埋雪糕一齐食令人相当满足🥰🫶🏻

餐厅喺黄金海岸泳滩隔离,望住沙滩风景,夜晚室内外都好有feel,岩晒同情人/朋友黎呢度dinner🫶🏻服务质素超好🫶🏻每食一道菜店员都会为你换一set餐具同碟,非常细心,而且每道菜都会讲解,系五星级既餐饮体验,非常享受既一餐😍❤️
  • 黑松露香槟忌廉汁煮南非五头鲍鱼
  • 心太软