2019-10-24
一个好喜欢食海鲜既好朋友生日,我特登带佢黎到pepino呢间餐厅食饭,除咗因为呢到环境靓野食好味,仲因为呢到既海鲜好出色!-pepino隐身于novotel自助餐餐厅既入面,劲神秘,私隐度劲高,仲有种别有洞天既感觉!-呢到既海鲜都系阿拉斯加海产协会认可既海鲜! 代表全部都野生捕获之余,仲可以做到永续发展,而且因为系阿拉斯加到捕获,水源干净,更加安心食用。所以我先带我朋友黎呢到试下!-首先侍应会首先送上面包,暖暖地,睇落似自家制!非常有咬口,好味道!-【Alaska King Crab and Salmon Roll】我本身好喜欢食蟹,但因为重金属既问题我都戒咗好耐。可能系因为食材黎由阿拉斯加,干净又有认证,我劲放肆咁食 lol食材食得出好新鲜,而且蟹肉爽得黎蟹味好浓,同三文鱼好夹,仲有牛油果配搭埋一齐!正!-【Alaska Halibut Fillet】本身以为份量会好少,点知块比目鱼扒超大块!!可能因为系野生捕获?鱼肉肉质好厚实,有淡淡既鱼香,煎得一点都唔肥腻,个酱汁同个绿色既好似薏米既东西好好食 lol-【Squid Risotto】呢个又系出色!系我最喜欢既risotto,没有之
pepino隐身于novotel自助餐餐厅既入面,劲神秘,
私隐度劲高,仲有种别有洞天既感觉!
呢到既海鲜都系阿拉斯加海产协会认可既海鲜!
代表全部都野生捕获之余,仲可以做到永续发展,
而且因为系阿拉斯加到捕获,水源干净,更加安心食用。
所以我先带我朋友黎呢到试下!
非常有咬口,好味道!
我本身好喜欢食蟹,但因为重金属既问题我都戒咗好耐。
食材食得出好新鲜,而且蟹肉爽得黎蟹味好浓,同三文鱼好夹,
仲有牛油果配搭埋一齐!正!
【Alaska Halibut Fillet】
本身以为份量会好少,点知块比目鱼扒超大块!!
个酱汁同个绿色既好似薏米既东西好好食 lol
呢个又系出色!系我最喜欢既risotto,没有之一!
多谢两位超好服务既侍应既配合,surprise成功!
Apple Crumble一上枱就香气四溢,好难先忍住咗,影咗几张相留念!
呢个apple crumble好香,食落唔会太甜,
连平时唔食甜品既我都忍唔住食咗半个!
总结,pepino价钱合理,无论系环境同野食都非常好,
黎呢到庆祝咩特别日子都好岩!