2023-11-15
又系一间bookmark咗好耐嘅餐厅🤩位于黄埔天地 性价好高嘅西餐厅🍽餐厅以白色同云石装修为主⚪️座位舒适阔落🪑主打亲民精致嘅西餐料理 食物款式丰富而且新颖🍝即使系平日晚上都有唔少人嚟光顾☺️✨️鹅肝配日本鳗鱼|甜粟米蓉 $188鹅肝煎得刚刚好熟 表面焦糖化带微脆口感🔥咬开后内里呈淡粉红 十分鲜嫩creamy☺️无𠮶种粉粉地痴牙嘅口感😛第一次食同鳗鱼一齐食嘅配搭🤔却出奇地匹配💖鳗鱼带少少咬口 多了一番口感层次😋✨️白酒煮蓝青口|蒜蓉包 $178青口份量真系好多 而且十分新鲜🤩每粒青口都大大粒 肉质鲜甜😚而且都无一般白酒带出嘅苦涩味😉整体味道温和清甜👍而作为配菜嘅蒜蓉包都十分出色 咬落卜卜脆 💥蒜香同白酒汁配搭十分开胃香口😊✨️手制意大利宽面配大虾|蕃茄罗勒汁 $188手工宽面嘅蛋香味浓郁🍳而面条都好有韧度 而且十分挂汁🍝最惊艳到我嘅系主角大虾🦐一开始凭虾嘅大小 以为佢系连壳上🧐但原来成条都系脱壳嘅虾肉 大概3cm粗度🤏咬落弹牙啖啖肉 超级满足😋✨️烟熏扒美国肉眼|薯条 $238店员贴心地用小蜡烛为牛排保持微温🕯牛排表面脆至微脆 而内层呈粉红鲜嫩肉质🥩食到淡淡嘅烟熏木香味🪵而配上嘅香草牛油融入肉眼当中
✨️鹅肝配日本鳗鱼|甜粟米蓉 $188
✨️白酒煮蓝青口|蒜蓉包 $178
✨️手制意大利宽面配大虾|蕃茄罗勒汁 $188
✨️烟熏扒美国肉眼|薯条 $238
店员贴心地用小蜡烛为牛排保持微温🕯牛排表面脆至微脆 而内层呈粉红鲜嫩肉质🥩食到淡淡嘅烟熏木香味🪵而配上嘅香草牛油融入肉眼当中 增添另一番层次🧈薯条属于细身𠮶种 保持到每一条都好脆身🍟
✨️梳乎里 $188
上一碟真系吓亲我 梳乎里超级大份🙀我谂5-6人share都可以🤪虽然甜品等得耐少少 但最重要系新鲜出炉 保持热辣辣嘅温度🔥一入口蛋香味好浓郁🍳口感轻盈蓬松 好似食紧一旧云咁☁️味道唔太甜 食落好似无负担咁 不知不觉就食晒了😋超级满足😆
✨️绵花糖士多啤梨奶昔 $88
令人少女心爆发嘅饮品💓上层嘅绵花糖同脆脆装饰 真系令人引唔住不停打卡📸士多啤梨奶昔系用movenpick雪糕制成🍦口感好creamy顺滑😋而味道都唔会话太甜/太假 好好饮嘅奶昔饮品🫶
✨️椰子菠萝沙冰 $49
椰子菠萝沙冰嘅味道就清新啲🌿椰子嘅味道清香 而菠萝就带微酸🍍整体好开胃解腻😉一款适合夏天嘅清凉饮品⛱️
一间cp值十分高嘅西餐厅🌟食物出品系会令人有惊喜🤩不论摆盘, 份量, 食材配搭都十分出色😊而且店员服务态度都殷勤有礼💁♀️会适时帮客人更换餐碟同倒水🍽整个用餐体验好完整 令人觉得满足☺️无论系情侣, 朋友定家人聚会 都十分适合嘅用餐地点👨👩👧👦