2023-03-16
为咗下半月可以去旅行,最近赶工真系超忙🥲 连约朋友去食饭都少咗😞 但朋友移民就点都要见!所以专登揾咗间高质炭烧,结合Omakasa 及份子料理元素嘅用心经营餐厅,慰劳吓自己 又为朋友留下好印象💞 💫Dinner Set B x2日替精选前菜三品会有五款唔同嘅前菜选择~我就拣咗边个酸甜醋鲭鱼、粉甜番薯金栗子及咸香烟熏鳗鱼✨季节刺身三点摆盘好精致,简直仙气十足~配合唔同灯光嘅渐变效果真系好有气氛💕蜜柑鲷肉质鲜嫩,入口鲜美;牡丹虾爽滑弹牙;火灸吞拿鱼肉质厚实饱满,口感香糯✨厨师精选头盘吞拿鱼他他,配有柚子醋及黑鱼籽✨上面有金箔做点缀,特别诱人😍浓郁嘅吞拿鱼香,拌了青瓜粒得别清爽💕煎帆立贝配冷压鱼子店员建议可以将带子夹酱油波波+椰菜花酱一齐食✨ 煎帆立贝外表酥脆,肉质实在~配唔同精心制佢嘅配料,令鲜甜度更加升华💞鹅肝茶碗蒸系份子料理嚟,同一般茶碗煎好唔同‼️口感好绵密,有啲似慕丝嘅质感💫 入面有入口即融嘅鹅肝,茶碗蒸味道带有鹅肝嘅鲜甜,似一道甜品🍮感觉好特别好新颖👍🏻不错😋紫苏二重烧牛肉卷紫苏包住火灸嘅和牛他他&炭烧牛小排✨ 呢款款要趁热食~紫苏带有独特香气,整体口感丰富,嫩滑嘅和牛同紫菜完美
💫Dinner Set B x2
日替精选前菜三品
会有五款唔同嘅前菜选择~我就拣咗边个酸甜醋鲭鱼、粉甜番薯金栗子及咸香烟熏鳗鱼✨ 季节 刺身三点
摆盘好精致,简直仙气十足~配合唔同灯光嘅渐变效果真系好有气氛💕蜜柑鲷肉质鲜嫩,入口鲜美;牡丹虾爽滑弹牙;火灸吞拿鱼肉质厚实饱满,口感香糯✨ 厨师精选头盘
吞拿鱼他他,配有柚子醋及黑鱼籽✨上面有金箔做点缀,特别诱人😍浓郁嘅吞拿鱼香,拌了青瓜粒得别清爽💕 煎帆立贝配冷压鱼子
店员建议可以将带子夹酱油波波+椰菜花酱一齐食✨ 煎帆立贝外表酥脆,肉质实在~配唔同精心制佢嘅配料,令鲜甜度更加升华💞 鹅肝茶碗蒸
系份子料理嚟,同一般茶碗煎好唔同‼️口感好绵密,有啲似慕丝嘅质感💫 入面有入口即融嘅鹅肝,茶碗蒸味道带有鹅肝嘅鲜甜,似一道甜品🍮感觉好特别好新颖👍🏻不错😋 紫苏二重烧牛肉卷
紫苏包住火灸嘅和牛他他&炭烧牛小排✨ 呢款款要趁热食~紫苏带有独特香气,整体口感丰富,嫩滑嘅和牛同紫菜完美融合,仲要好juicy ✨真系好好食😋 炭薰牛舌芯
师傅会即场炭烧~摆盘仲要有烟熏效果✨充满炭香~有四种酱,师傅建议先沾盐食咗原味再试芥末籽酱✨ 牛舌芯肉质嫩滑柔软,清爽爽口✨ A5 黑毛和牛酒香寿喜烧
A5顶级嘅岩手黑和牛寿喜烧配芋丝、豆腐、娃娃菜、冬菇及南瓜✨都真系好丰富,而且份量适中👍🏻和牛炭烧后放入寿喜烧,吸满酱汁好入味✨ A5 黑毛和牛肉质细腻柔软,充满酒香😋😋😋 A5 黑毛和牛柳配玉子塩渍
橙色嘅系自家制手工盐✨✨ A5 黑毛和牛柳充满炭香,外在焦脆,口感嫩又鲜美,牛味浓✨配菜都炭烧过,有秋葵、脆瓜等💫 慢煮安格斯封门柳饭
超足料!大食嘅朋友必叫🥰慢煮后肉质好软淋,又保留到肉汁及牛香~配新鲜日本蛋沾,特别滑溜💕饱足感满分💯 梅子冷素面
梅子酱可以按喜好调教酸度,炸米通可增加口感✨食完热辣辣嘅炭烧,配冷面真系好爽✨酸甜爽口,面质弹牙👍🏻😋 甜品
有几款雪糕拣~我哋拣咗开心果雪糕✨配香甜嘅蜜瓜,好清甜💕另一款系Brownie,朱古力味好浓郁,仲配有士多啤梨🍓和蓝莓🫐好满足😋😋 Drink
🍹 梅酒,清爽又不失浓郁嘅梅酒味道✨
🍹柚子柠檬酒,清新又酸爽💕 总结觉得系最近食过最惊喜嘅餐厅✨全部餐点都好精致又创新又用心,真系好满足✨ 俾钱时发现3月仲有8折优惠😲 真系值得把握机会食‼️