2011-03-22
用餐时刚新开左两个礼拜,唔知系唔系呢个原因,个日d料特别靓,仲有两个日籍师父serve,一个(鱼当)鱼,一个握寿司,本地师父再介绍系乜野鱼,来自边个县,真系冇得顶,果然系银座名店既质素。叫左个寿司set,前菜有带子群边,麻酱沙律,感觉好fresh。首先黎既系青森大间野生蓝鳍大拖罗,入口软棉,鲜味浓鲔,完全唔系一般今村,Hiro 可比。由于系江户前寿司,每件寿司师父都会调味,令到你可以真正品尝到寿司既精髓,就好似牛扒要落盐,蒸鱼要豉油一样。中间有件车海老又系惊喜,先轻灼再用冰急冻,师父再介绍佢咁做既原因,直头好似鱼至嚣咁!Uni 系盐水浸既,并冇木板Uni果D有防腐剂。最后师父整左件ne gi 拖罗,佢话圆形(见图)先系正宗,饭,拖罗,紫菜,每一口都合比例,雪榚桶其实冇咁好。整体黎讲质素比鮨佐赖不相佰仲,大满足!
叫左个寿司set,前菜有带子群边,麻酱沙律,感觉好fresh。 首先黎既系青森大间野生蓝鳍大拖罗,入口软棉,鲜味浓鲔,完全唔系一般今村,Hiro 可比。 由于系江户前 寿司,每件寿司师父都会调味,令到你可以真正品尝到寿司既精髓,就好似牛扒要落盐,蒸鱼要豉油一样。 中间有件车海老又系惊喜,先轻灼再用冰急冻,师父再介绍佢咁做既原因,直头好似鱼至嚣咁!Uni 系盐水浸既,并冇木板Uni果D有防腐剂。 最后师父整左件ne gi 拖罗,佢话圆形(见图)先系正宗,饭,拖罗,紫菜,每一口都合比例,雪榚桶其实冇咁好。 整体黎讲质素比鮨佐赖不相佰仲,大满足!