【#🦊🐰30秒食皮:呢个世界上有一种爱叫试晒Menu上面所有菜式🫶🏻 🦊🐰对佢嘅喜爱系成个Menu食过晒咁济,系我哋心目中Top tier食意粉嘅好选择!我哋由拍拖初期已经成日嚟食嘢😋今次私心同大家share我哋嘅老地方🥹见佢哋推出咗全新menu,系好似PICI咁可以自由拣ABC餐拣自己钟意嘅嘢食,即刻带大家去睇吓佢哋个新menu有咩菜式!】#foodtalkpia_乐富✨ 呢间餐厅真系deserve N个posts去逐个讲佢有几高CP值!!🥺环境好阔落仲有两层高,坐得好舒服,重点系基本上所有嘢食都唔会出错🫶🏻佢哋嘅手工意粉系更加保证烟韧好食😍由于我哋已经食过好多次所以今次试咗我哋未食过嘅菜式😆 🥗 头盘粟米浓汤配面包唔知道大家有冇试过PICI嘅面包!PICI嘅系硬身啲脆啲,但GOCHI嘅系烟韧而且有咬口、松软啲😋但系湿度又唔会好高,保留到面粉嘅香味!😍个粟米汤又系好浓好甜,唔会好似落咗好多水开稀𠮶种汤😂识食一定系将啲面包点啲粟米汤食🤤🐰 Set B 和牛洋葱芝士薄饼+$30、panna cotta、香蕉朱古力豆乳牛奶饮品+$30呢个Pizza一上枱隔篱枱见到已经大呼「哇好似好正!」😂

#foodtalkpia_乐富

🥗 头盘粟米浓汤配面包

粟米浓汤配餐包(是日餐汤)

呢个Pizza一上枱隔篱枱见到已经大呼「哇好似好正!」😂😂😂一嚟因为佢够晒大份,二嚟因为呢个组合好新鲜!Pizza上面洒咗啲黑胡椒,微微辛辣嘅感觉令到啲和牛冇咁肥腻同埋济口,加埋洋葱好香!🤤

和牛洋蒽芝士薄饼

佢呢间嘅边边系好似面包咁厚身有嚼劲,唔系又干又空心𠮶种边,整体嚟讲系薄嘅厚批pizza!不过讲真1个人份量嘅话呢个pizza真系有啲多🤣 建议好似隔篱枱咁放lunch一大班人揾一个叫呢个pizza再share就会食得晒😋

和牛洋蒽芝士薄饼

Panna cotta一上枱已经觉得好靓🥹上面铺咗一层芒果酱同食用花(食得㗎!😆)🐰最怕酸但佢一啲都唔酸!系好食嘅牛奶布甸😋

意式芒果酱奶冻

本来好期待佢𠮶蝶豆花味🥹但系蝶豆花同抹茶都咁啱卖晒😭睇嚟好有人气!不过个香蕉朱古力豆乳都好好饮,唔会太甜,下面仲有一层布甸好正🤤

香蕉朱古力豆乳牛奶

🦊 Set B 日本赤鱼青酱手工意粉 +$15、Tiramisu、果茶

呢个pasta嘅主角一定系非赤鱼莫属。赤鱼柳系炸过嘅,切开后发现系一片片好似石斑鱼咁嘅质地,虽然炸过但仍然非常嫩口,仲好弹牙添。鲜味鱼香一流,配上pesto sauce食落好清新。我哋咁欣赏Gochi嘅手工意粉系因为佢食落口感烟韧,唔系一般西式餐厅的意粉咁一咬就碎得干脆或者软软黏糊糊,之前都叫过佢哋好几款手工意粉,碟碟都唔会令人失望,水准有保证。GOCHI暂时真系算系我食过觉得性价比最高、最欣赏嘅手工意粉餐厅。

日本赤鱼青酱手工意粉

最后嘅甜品Tiramisu层次分明,入口软熟即溶,蛋榚底浸满咖啡,食完真系够晒饱。

招牌提拉米苏

💬 🦊🐰最欣赏佢嘅菜式都仲系千层面🥹敬请期待下一集!!!
2023-01-09
午餐
粟米浓汤配餐包(是日餐汤)
意式芒果酱奶冻
香蕉朱古力豆乳牛奶