今日同朋友讲起想去一个好chill嘅地方 又想有啲外国风情嘅餐厅 咁佢就带咗我去中上环呢一间餐厅到啦喺附近嚟𠮶阵时发现周围嘅街都好静 唯独是呢一间餐厅系好多人坐到full House咁滞 Baby Squid ‘Andalusian’ Style😍😍墨鱼炸得非常之好味炸粉唔厚 外皮酥脆 同咁细嫩嘅墨鱼完美结合 配合蛋黄酱同埋新鲜既柠檬 口感超清新 用来做佐酒小食一流Mussels in ‘Marinara’ Sauce 🤩🤩呢款系餐厅新出㗎 青口系超新鲜呀 肉质亦都系鲜嫩多汁烹调𠮶阵时用咗Marinara酱 小小酸酸地又有小小白酒味 好开胃Pinchos Morunos Iberico Pork Skewers, Red Mojo Suice & Citrus Fennel Salad (2pcs) 🤩🤩呢款都系餐厅新出㗎呢个同平时食开skewers好唔同呀 食落去我哋睇吓哗点解完全唔韧嘅 猪肉 平时通常都好易烧过龙就变咗好韧 但系呢呢个系超级好食 厨师仲行咗出嚟同我哋介绍应该点样食 柠檬上面仲有啲辣椒粉我哋接落去串烧𠮶阵时更佳入味味道更加有另一个层次嘅 上面亦都有啲洋葱同埋一啲西班牙

Mussels in ‘Marinara’ Sauce

🤩🤩呢款都系餐厅新出㗎
呢个同平时食开skewers好唔同呀 食落去我哋睇吓哗点解完全唔韧嘅 猪肉 平时通常都好易烧过龙就变咗好韧 但系呢呢个系超级好食 厨师仲行咗出嚟同我哋介绍应该点样食 柠檬上面仲有啲辣椒粉我哋接落去串烧𠮶阵时更佳入味味道更加有另一个层次嘅 上面亦都有啲洋葱同埋一啲西班牙食嘅酱料 一咬落去每一啖嘅层次都好唔同 必试!

Bikini Iberico Ham and Melted Cheese Sandwich with Black Truffle
三文治平时食得多但系拎Iberico ham黎做三文治成件事好高级 三文治嘅外观金黄酥脆表面亦都有少少香精完嘅焦糖色 显得10分诱人 轻嘅咸香味同埋芝士嘅香味完美结合 再加埋truffle 令香味更加突出

Aranda Style Spanish Roasted Suckling Lamb Shoulder
呢个简直系诚意之选 原只嘅羊腿经过烤制 外皮金黄酥脆 一边亦都保持住多汁同埋嫩滑 香味扑鼻而来入口即化再配合埋餐厅独有嘅羊肉汁配上薄荷同埋柠檬汁 令到羊味更加出 本身都怕食食吓会滞 但系碟上面仲有相信你嘅沙律菜再食一啖开胃到又可以再食得更加多乘客食吓好快就食晒啦

Chocolate Cake with Passion Fruit Sorbet
最后原来朋友记得我生日呀,佢仲特登叫咗个甜品叫餐厅准备咗Happy birthday嘅字句 原来生日或者纪念日可以预早同餐厅讲厨师可以喺碟上面写咗啲生日字句仲送即影即有相😍
讲返甜品先 朱古力蛋糕配上热情果sorbet 朱古力味浓 但系又唔会腻雪糕亦都好清新热情果酸甜亦都增添啦层次
我都唔知点样去俾咁多嘢我食

Sparkling rose butterfly pea flower tea
Sparkling Yuzu Genmaicha
Sparkling tea同呢两只味完美结合 柚子玄米茶好香茶味 蝴蝶豆花味就好清新 仲要系made in Hong Kong产品 大家可以支持下😚