2021-11-25
呢个月真系好多人生日!又同朋友庆祝生日啦!今次就拣左间系旺角都几出名嘅西餐,最正系佢地个甜品碟嘅公仔画花😆朋友见到超开心同朋友拍拖/庆祝最啱就系嗌套餐,有晒前菜主食甜品,性价比极高🤩~~~~~~~~~~~~~~~~2人套餐 $498🔅凯萨沙律🥗沙律菜都几大碗,有足够两人份量,好浓芝士碎嘅味,新鲜🔅松叶蟹盖多士🦀有成一个蟹盖嘅蟹膏,蟹膏入面捞左蟹肉丝,搽落多士上面真系劲香浓,完全唔腥,讲起就想食多几块🤤🔅黑松露卡邦尼意大利粉🍝成个意粉都好creamy浓郁,黑松露酱落左劲多,但又冇抢到carbonara 个味,黑松露迷必试💝!!意粉唔太淋,刚刚好,食完个口仲齿颊留香🔅美国安格斯肉眼🥩呢个真系极推介🌟🌟🌟!!因为朋友钟意食熟啲所以叫左7成,格仔纹真系我的至爱,卖相已经💯 牛肉好腍唔韧,牛味浓,煎得好香,靓扒🔅意大利冻饼🍰配乳酪雪糕🍨厨师好有心咁用糖同朱古力画左公仔🧸非常有心思,朋友见到好开心,不停打卡。蛋糕有浓浓嘅朱古力味,细细件啱晒。雪糕一食就食到有乳酪味,口感幼滑🔅Amico🍹$43本身包餐饮,但系想试其他饮品就拣左啲特饮。Amico果香味非常重🤩入面沟左荔枝、橙汁、柠檬汁同Sprite
~~~~~~~~~~~~~~~~
2人套餐 $498
🔅凯萨沙律🥗
沙律菜都几大碗,有足够两人份量,好浓芝士碎嘅味,新鲜
🔅松叶蟹盖多士🦀
🔅黑松露卡邦尼意大利粉🍝
🔅美国安格斯肉眼🥩
🔅意大利冻饼🍰配乳酪雪糕🍨
🔅Amico🍹$43
本身包餐饮,但系想试其他饮品就拣左啲特饮。Amico果香味非常重🤩入面沟左荔枝、橙汁、柠檬汁同Sprite。饮落唔会好多气,偏向夏日果汁,甜甜地易入口,清凉舒爽
🔅港男👨🏻🍺$68
见到个名好搞笑就嗌左🤣系made in Hong Kong嘅手工啤,支持下本地货🙌🏻有一阵焙香麦味,入面加左桂圆红枣成份,中和番啤酒嘅甘味
🔅水牛城鸡翼🐥$62
睇到openrice好多人推介所以就叫,真系好好食😋鸡翼皮焗得好香脆,辣度适中,惹味又刺激味蕾
🔅鹅肝多士🍞 $68
鹅肝都几大块😝,包底搽左蒜蓉酱,超惹味,食落牛油味劲香,入口即溶
舖头而家已经系C类食肆,夜晚开到12点,想黎饮下野倾计都可以坐夜啲。觉得呢到可以再encore🤗