2022-10-24 35 浏览
有个朋友系创纪之城一期番工,话佢公司地下有间台湾菜几好食,约埋我放工系道食饭。食物种类唔少,特别d有蛋饼、泡饭、菜包都有。台式饮品同甜品都有。岩盐咸猪肉拼皮蛋酱生菜包 - 猪肉系用岩盐盛载住,有淡淡嘅盐香。最特别嘅系佢嘅皮蛋酱,除咗食倒皮蛋味之外,橄榄油同蒜头味都好突出,味道好新奇又好好食。餐配两件蒸刈包,夹埋生菜、皮蛋酱、猪肉片食和味无穷!椒麻脆炸鸡拚鲁肉饭 - 呢只台式炸鸡比起绝大部份嘅台式餐厅炸得出色,一方面外皮有台式炸鸡嘅苏脆,另一方面里面嘅肉汁仲保留住,我食嘅鸡胸肉质都几滑。叫煮食推荐一定要加$10变定食套餐!有三个前菜、青菜、甜品仔。凉菜都几好食,卤肉青菜份量唔少,泡芙仔朱古力味都好唔错。乳酪芝芝六重天综合奶茶 - 里面有胚芽、乳酪芝芝奶盖、黑糖珍珠、芋圆、芋泥、乌龙奶茶。超级丰富!乌龙茶茶味香浓。