2019-09-21 225 浏览
📍Vici Stage (荃湾) (必收藏)表面系一间普通酒吧,实情系一间超高质fusion 有泰菜食既酒吧,无得弹👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼😍😍😍😍😍😍😍楼上仲可以包场,6-15人可以唱下k,depend on minimum chArge !老板话可以倾!.仲有定期live band,环境食物质素好好的既有泰菜食既酒吧,唔洗惊酒吧无野食,佢份量都几多,每一道菜酒都有靓仔老板亲自讲解!煮野果个劲靓仔,坐系度睇佢都值回票价😱老实讲价位都合理既!我比好高分呀今次!.🔻cocktail Dancing grapes &plum meng”s soup 一个系由巨峰提子调制,唔好酒精既我都觉得好易入口好清新,酒味不太浓$68!佢劲嘅位系另一个唔钟意饮酒嘅人都觉得佢好好饮🥰另一杯叫孟婆汤,都几中式,有齐甜酸苦辣嘅味道,味道比较复杂唔识形容,想解千愁都可以一试🤣.🔻青木瓜手撕鸡沙律$68(极推)由青木瓜 甘笋 手撕鸡配合酸甜秘制酱汁,好清新好好好食,仲好味过泰国既青木瓜沙律.🔻泰式无骨凤爪$88入面有木耳,蕃茄,辣辣地!好惹味😯.🔻纸包香茅焗鲈鱼$128+加配菜一碟(极推)用左西式纸包住条鱼去焗,鱼入
📍Vici Stage (荃湾) (必收藏)
🔻cocktail

🔻青木瓜手撕鸡沙律$68(极推)
🔻泰式无骨凤爪$88
入面有木耳,蕃茄,辣辣地!好惹味😯
🔻纸包香茅焗鲈鱼$128+加配菜一碟(极推)
用左西式纸包住条鱼去焗,鱼入面放左d泰式香料去一齐焗,保持原汁原味,劲劲鲜甜,好有香茅泰味。配上秘制酱汁,食唔停!条鱼劲大条!必叫呀!连配菜都劲新鲜好味,好有诚意!
🔻鲜果青咖喱海鲜$128 劲大份劲抵食!
入边好多海鲜,配一份米通同薄饼,辣辣地!佢入边放咗唔同嘅水果,好特别!今次系用无花果,竟然好夹d青咖哩 ,甜甜地辣辣地!

味道:❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️9/10
环境:9/10