2023-04-27
今次要推介嘅喺位于尖沙咀山林道嘅一间铁板烧,呢一间餐厅喺做厨师发板嘅铁板烧,会有师傅即场整,仲会特别设计不同颜色的酱汁,带出活海鲜、和牛等高质食材的鲜味😍以下呢几样喺最想特别推荐嘅:1️⃣韩式和牛肠第一次食和牛肠,口感都几特别,感觉上香港好小地方有得食😆和牛肠牛味浓外层烤得焦脆酥香,内里脂肪口感Q嫩、味道浓郁鲜甜,牛味重,不错👍🏻2️⃣宫崎 A4 和牛厚烧和牛经过备长炭烟熏,厚烧和牛至五成熟,油脂均匀,肉质柔软,香气四溢,入口即溶,令人回味无穷🤤3️⃣刺身刺身新鲜美味,入面有虾同带子,带子大粒鲜甜,虾肉爽口弹牙,两样同是刺身,但口感都各有特色😍4️⃣一品料理今次嘅一品料理系蚝,呢个蚝鲜甜肥美,肉质饱满,大大只,较为清甜,好食😋5️⃣阿拉斯加鳕场蟹鳕场蟹超级新鲜,肉质有弹性而且厚实,鲜嫩多汁,必食之选😎整体食物高质又有特色,师傅好专业,做到日本菜嘅嘅精髓,食咗晒餐饭就感觉到厨师的确好有心思,食材亦新鲜美味,下次会再来☺️
以下呢几样喺最想特别推荐嘅:
鳕场蟹超级新鲜,肉质有弹性而且厚实,鲜嫩多汁,必食之选😎