2022-08-12 284 浏览
今日同朋友庆祝生日🎂 喺佢屋企附近揾餐厅🍴揾到呢间令人惊喜嘅西餐🥰 首先环境真系好有feel 系个令人好舒服 可以好好闲聊嘅地方😝我哋见二人餐都有好多嘢食 所以就叫咗嚟试吓 等朋友可以过一个丰富嘅生日😋凯撒沙律份量都唔少㗎 而且蔬菜系好新鲜🥗 食落口索索声 仲有大量嘅芝士粉同埋几片Parma ham 连平日唔钟意食菜嘅朋友都觉得呢碟几好😂是日餐汤今日系番茄薯仔牛腩汤 都几足料㗎 番茄味好香🍅 仲食到有一粒粒嘅牛腩碎 整体几浓味😗意大利云吞有三大粒 个馅料系菠菜同埋芝士🧀 味道都好出色 上面有厚厚嘅肉酱💛 好钟意佢个云吞皮 因为唔会煮得过腍 仲有少少烟韧 烧西班牙猪鞍配薯菜猪鞍好大块 好厚身 本身都好担心猪鞍咁厚会冇乜肉汁同埋肉质好韧🥲 但系呢度嘅质素绝对唔系咁样 外皮烧得好香脆🫢 真系名符其实嘅外脆内软 尤其系边边有少少肥膏嘅部份 而且入面真系好Juicy🐷 薯菜系有六粒细嘅薯粒🥔 再配埋侧边有啲沙律酱同埋薄荷特制嘅酱汁🌱 配埋猪鞍可以去咗后期嘅油腻感 真系食晒成块都唔会太济😝酸奶忌廉封门柳手工阔条面面头嘅封门柳系锯扒咁嘅质素🐮 大概5成熟 好啱我口味 食落口肉质松软 而且好重牛味😙
凯撒沙律
意大利云吞
烧西班牙猪鞍配薯菜
烧西班牙猪鞍配薯菜
酸奶忌廉封门柳手工阔条面
面头嘅封门柳系锯扒咁嘅质素🐮 大概5成熟 好啱我口味 食落口肉质松软 而且好重牛味😙 下面嘅阔条面好重麦味 配埋酸奶忌廉系完全唔腻 再配埋杂菌 成个口感好丰富 而且酸酸地又好Creamy🙂
酸奶忌廉封门柳手工阔条面
士多啤梨乳酪沙冰
好适合炎炎夏日饮翻杯🍓 乳酪味好香 甜甜酸酸好开胃😍
士多啤梨乳酪沙冰
Blue ocean
完全系俾佢个名吸引🌊 由蓝橙 梳打同云呢拿雪糕组成🍦超级有视觉效果 倒完落去饮品呈两层 底层就系蓝橙嘅颜色 上面𠮶层就好似海中心有浪花咁样 仲有棵薄荷叶喺中间🏝 好似个小岛一样 真系好似艺术品咁靓🎨
Blue ocean
牛角窝夫配雪糕
雪糕有好多款口味 曲奇 绿茶 豆腐 芝麻 云呢拿 我地就拣咗曲奇🍪 店员仲好友善咁俾咗一支星星蜡烛我哋 一样好有视觉效果 我地仲拍咗段片嚟记念一下我朋友生日🥐🧇
牛角窝夫配雪糕
友人都好满意呢餐生日饭 环境舒适之余 食物质素又高 下次再有开心事要庆祝要定会谂起呢间餐厅