2022-05-07
朋友系科学圈返工今日入咗嚟探佢顺便食lunch~印象中科学园冇乜嘢食但原来最近都新开咗好多餐厅😍今次呢间韩式炸鸡睇相好吸引我哋毫不犹豫地一至决定要试下🤣.🥘芝士排骨锅 $318芝士份量超级多!每条排骨都可以痴到好多芝士而且排骨煮得好淋,好容易切到出嚟食侧边围住嘅配菜都好丰富:🍙紫菜饭同芝士排骨捞埋一齐食超夹!!🥟炸饺子有啲似蛋饺嘅内馅,外皮炸得劲脆!🌯炸粉丝紫菜卷炸过嘅紫菜外皮包住韩式粉丝,外脆内软超好食!!捞芝士食都好夹!🍗炸鸡块顺便可以试埋无骨原味炸鸡大大旧啖啖肉,好味道!🧀栗米芝士煮溶咗之后可以点炸物~.原只炸鸡(有骨/半半)$143炸鸡外皮好脆!肉质非常滑食到最后果旧仲keep到热辣辣!🍯蜂蜜焦糖蜜糖嘅甜味同炸鸡好夹,又咸又甜超推介呢只味!🧀洋葱芝士劲多芝士粉系炸鸡上面点埋芝士锅嘅芝士食都好夹!.🥤忌廉鲜奶 $12🧃芦荟乐 $12.侧面柜桶拉出嚟有齐手套纸巾~好贴心!最近铺头仲有特别promotionfollow ig送多两枝C+汽水🍋店员介绍观塘骏业街都有分店而且系外卖专门店!岩晒附近返工嘅人~.@chimac_hk + tag #Chimac #韩国 #炸鸡 #专卖店 #观
今日入咗嚟探佢顺便食lunch~
印象中科学园冇乜嘢食
但原来最近都新开咗好多餐厅😍
今次呢间韩式炸鸡睇相好吸引
我哋毫不犹豫地一至决定要试下🤣
🥘芝士排骨锅 $318
芝士份量超级多!
每条排骨都可以痴到好多芝士
而且排骨煮得好淋,好容易切到出嚟食
侧边围住嘅配菜都好丰富:
🍙紫菜饭
同芝士排骨捞埋一齐食超夹!!
🥟炸饺子
有啲似蛋饺嘅内馅,外皮炸得劲脆!
🌯炸粉丝紫菜卷
炸过嘅紫菜外皮包住韩式粉丝,
外脆内软超好食!!捞芝士食都好夹!
🍗炸鸡块
顺便可以试埋无骨原味炸鸡
大大旧啖啖肉,好味道!
🧀栗米芝士
煮溶咗之后可以点炸物~
原只炸鸡(有骨/半半)$143
炸鸡外皮好脆!肉质非常滑
食到最后果旧仲keep到热辣辣!
🍯蜂蜜焦糖
蜜糖嘅甜味同炸鸡好夹,又咸又甜
超推介呢只味!
🧀洋葱芝士
劲多芝士粉系炸鸡上面
点埋芝士锅嘅芝士食都好夹!
🥤忌廉鲜奶 $12
🧃芦荟乐 $12
侧面柜桶拉出嚟有齐手套纸巾~好贴心!
最近铺头仲有特别promotion
follow ig送多两枝C+汽水🍋
店员介绍观塘骏业街都有分店
而且系外卖专门店!
岩晒附近返工嘅人~
@chimac_hk + tag #Chimac #韩国 #炸鸡 #专卖店 #观塘 #科学园 #Korean #Chicken #外卖 #koreanfood #韩国美食 #香港美食 #韩国菜 #韩国餐厅