2024-04-18 55 浏览
终于有时间试呢一间荃湾新开Fusion泰国菜😍😍一去到门口已经见到装修好靓~保持有泰国风之余又有啲Modern嘅感觉😝 打卡都好适合💖用QR code落单 见到餐牌有好多唔同嘅泰国菜 基本上出名嘅都会有🥳👍🏻👍🏻首先叫咗个椰子香茅奶油蚬汤 $88一嚟到已经见到满满嘅蚬🥳对于钟意食蚬嘅人 真系无法抗拒🤣个汤系有少少酸酸地 再加上有奶油嘅感觉 成个味道意外地好夹 以后食泰国菜 除咗叫冬阴功都可以试吓呢一款💖 之后叫咗个海南鸡(例)🥳 $78因为惊太多食唔晒 所以叫咗个例牌试吓 比想像中啲鸡仲要滑😍 餐厅仲会俾三个酱你点 加多个油饭一齐食啱啱好😝软壳蟹咖喱锅都系超级惹味🥰 $188锅入面有两只好大只嘅软壳蟹咖喱汁超浓郁而且好多! 餐厅仲会准备埋个热锅可以保持温度 避免变冻 超贴心嘅准备🥰呢一个超推荐大家加点印度烤饼❗️❗️印度烤饼点咖喱食系超正😍😍仲叫咗三串鸡肉串 $45🥳鸡肉串系三串起跳绝对唔系薄切切系超有肉💖 每一串都啖啖肉 沙嗲味系好香好浓𠮶种 仲有牛肉猪肉等等可以简!最后再加咗两个甜品一个系芒果糯米饭雪糕另一个系芋泥芋圆雪糕虽然配料唔多 但系个雪糕味道系超浓郁💖 食完劲想叫多杯🤣最后埋单
终于有时间试呢一间荃湾新开Fusion泰国菜😍😍

虽然配料唔多 但系个雪糕味道系超浓郁💖 食完劲想叫多杯🤣

最后埋单五百几蚊
两个人食 系会超级饱🤣🤣
个人觉得超级值得
餐厅环境好 食物味道好味 份量亦都好大 呢个价钱绝对系超抵😍 之后一定会再帮衬!
2024-04-15
椰子香茅奶油蚬汤