2023-01-12
前排lunch喺铜锣湾食咗个超正嘅Omakase Set,而家嚟分享先☺️ Sakura Omakase Set $880茶碗蒸前菜系茶碗蒸,我超级钟意食😚,蛋味香浓而且嫩滑,入边配料有太刀鱼、松叶蟹同埋百合等等,好味!😍间八间八系𫠒红鱼🐟,望落去肉质晶莹剔透,食落亦都超级新鲜😝😝!食落去成个肉质超级软滑,餐厅会再加上紫苏花去提升佢嘅鲜味,食完想再嚟一份😝😝寿司10贯10款寿司都好新鲜同精致😙😙海胆三文鱼籽丼超级新鲜嘅海胆同埋三文鱼籽,好似每一粒三文鱼籽都会系嘴里跳跃,口感超丰富!三文鱼籽同海胆劲鲜甜,超推介! 红豆🫘抹茶雪糕甜品系红豆抹茶雪糕,食完主食再食甜品就啱啱好啦😜,抹茶嘅清香再配上红豆啱啱好,唔会太甜,味道啱啱好🥰#铜锣湾美食 #美食地图 #美食推介 #omakasehk #omakase #打卡餐厅 #日式料理 #日本餐厅 #铜锣湾好去处 #吃货
Sakura Omakase Set $880
茶碗蒸