2021-10-21 19 浏览
住喺荔枝角咁耐都唔知道有咁高级嘅咖啡店,匿埋咗喺荔枝角地铁站D2出口隔离。因为之前搬咗去蓝田几个月所以唔知道荔枝角开咗呢间新嘅咖啡店。因为蓝田嘅咖啡店10:30am先至开门,入到去我净系见到一个着白色裙嘅客人唔肯定系咪员工/朋友,入到去先发现原来仲有其他客人坐咗系一啲好似课室枱嘅日系咖啡枱。入到去嘅时候剩系得一个coffee barista,环境好宁静讲嘢唔够胆咁大声,落单𠮶阵都尽量细细声讲唔想骚扰到其他客人。我同佢讲话唔知道原来呢度新开咗咖啡店,跟住佢同我讲话都开咗三个月㗎喇,请勿不过因为地段同埋价钱唔平所以唔算系好多人帮衬。咁其实佢价钱喺荔枝角来讲都算偏贵嘅,通常喺港岛区先至会系呢个价钱。咁我朝早真系好想饮咖啡俾个机会试吓啦,平时饮开𠮶啲30几蚊嘅咖啡都唔系平但系质素好参差。Coffee Barista冲完咖啡之后好细心咁行出嚟亲手第比客人。我一拎到杯咖啡,咦!点解系唔热嘅。 我行出咖啡店之后饮咗一啖先发现原来系热嘅!个纸杯隔热做得好好,啱晒我呢啲赶住买去返工嘅客人唔使拎住杯热咖啡辣到手。讲一讲呢杯Cappuccino 嘅质素,奶泡鲜奶比例完美,咖啡好香唔苦涩,冇乜酸味偏nutty

讲一讲呢杯Cappuccino 嘅质素,奶泡鲜奶比例完美,咖啡好香唔苦涩,冇乜酸味偏nutty,aftertaste先至有少少酸。味道平衡得好好,算系我呢一年饮过最好饮(最啱饮)嘅咖啡!呢可以买到咁啱饮嘅咖啡我觉得贵少少都好值得呀!
Cappuccino  (L)
Cappuccino  (L)