2022-04-01 311 浏览
呢間位於天后既人氣日式小店主打無添加味精,而且多款主食都配上超大量蔬菜,非常健康!名乎其實好睇又好食,價錢仲要唔貴,要大大力推薦!除左天后佢地鰂魚涌都有分店架👍⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃🌟 豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯 $69呢個咖喱飯既貌相真係超吸引!蔬菜有好多種,蘿蔔、翠肉瓜、西蘭花、椰菜花、四季豆、西芹及薯仔等等。飯加左粟米粉,食落有口感之餘仲甜甜地😋 豬軟骨好腍好入味,果然係經歷左慢煮七小時🤤🌟 忌廉湯烤雞野菌烏冬 $69之前係IG見到呢個烏冬,立刻就被我save低左。忌廉湯好香濃之餘夠creamy,唔會好稀。雞肉同埋野菌既數量都好多,懷疑落湯之前有用黑椒煎香,好惹味🤤⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃ ⁃之後上網睇返店長之前接受既訪問,先知佢係日本人,而且堅持要客人食得健康既信念。咁用心又咁有水準既小店,絕對值得支持啦😆😆😋味道:5/5🏠環境 :3.5/5 (座位會迫少少)💰性價比:5/5🍽回頭率:5/5

🌟 豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯 $69

🌟 忌廉湯烤雞野菌烏冬 $69

😋味道:5/5
🏠環境 :3.5/5 (座位會迫少少)
💰性價比:5/5
🍽回頭率:5/5